Saturday, 17 April, 2021
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> iPhone danas slavi četvrti rođendan! Happy Birthday iPhone
iphone-birthday-main

iPhone danas slavi četvrti rođendan! Happy Birthday iPhone

9. siječnja 2007 na MacWorld konferenciji, Steve Jobs je pokazao prvi revolucionarni touch screen mobilni pametni telefon. Šest mjeseci kasnije, na današnji dan Američki Operater AT&T je počeo prodavati prvi iPhone.  Ono što je ulijedilo je totalna revolucija u mobilnoj tehnologiji i svi su veoma brzo shvatili (osim Nokie) da je touch screen budućnost. Godinu dana, kasnije rodio se Android te su se ostale mobilne tvrtke prebacile na touch screen, kao i Nokia, Blackberry, HTC, Win itd.

Danas postoje tisuće telefona koji ne bi postojali da nije bilo gospodina u crnoj dolčeviti, trapericama i tenama koji je svijetu poklonio ovaj odličan uređaj. Četiri godine kasnije, iPhone je jos uvijek jedan od najprodavanijih telefona na planeti a po istraživanju analitičara, iPhone 5 će biti još prodavaniji i popularniji.

U zadnje četiri godine, prošli smo kroz 4 verzije iOS-a i desetine podverzija. Rodio se Jailbreak i Unlock. Na scenu su izašli novi klinci kao GeoHot i Dev Team, Cydia Store, App Store, iTunes Store, iBooks Store, svjetlo dana su vidjeli tablet uređaji kao iPad i mnogi drugi konkurentni uređaji koji jos uvijek pokušavaju da dostignu Appleov uspjeh.

Morate priznati da bez obzira da li koristite iPhone ili ste Android ili Nokia fan, da je iPhone unio revoluciju u svijet mobilnih uređaja i mogućnosti koje nam ti uređaji daju.

Ostavljam vas sa 10 min originalnog videa sa MacWorlda iz 2007 gdje gospodin Jobs najavljuje iPhone.  Pogledajte ga i prisjetite se kako nam je svima iPhone promijenio život. Samo se sjetite gdje su bili mobilni telefoni u 2007. Javite nam u komentarima kako je iPhone promijenio vaš život nabolje.

Sretan ti rođendan, iPhone!!!

Ako vam se sviđa ono što čitate, Omizio.com možete pratiti i na FacebookuTwitteru ili putem RSS-a.