Wednesday, 28 October, 2020
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> CroatiaPOI – Nadjite Hrvatske interesne točke preko iPhone-a
CroatiaPOI

CroatiaPOI – Nadjite Hrvatske interesne točke preko iPhone-a

CroatiaPOI (Points Of Interest) – Hrvatske interesne točke je veoma korisna aplikacija koja koristi svoju internu bazu podataka, dakle, ne koristi vaš internet promet za pronalaženje interesnih točaka.

Baza sadrži podatke o lokaciji banaka i bankomata, benzinskih postaja, ljekarna  i bolnica, trgovina i trgovačkih centara, McDonalds restorana, zrakoplovnih luka i željezničkih postaja, hotspot-ova i lokacija koje su korisnici pridodali. Također sadrži i ONLINE sadržaj Panoramio, Gowala i Foursquare servisa, ali za pregledavanje tih ONLINE sadržaja, ipak će vam trebati Internet promet za učitavanje fotografija.

Nakon opširne uvodne riječi, s puno informacija, treba malo reći i o samoj funkcionalnosti aplikacije. Početno korištenje sastojalo se od testiranja brzine pronalaska GPS lokacije i nasumičnog odabira kategorija, isto, radi testiranja brzine aplikacije (testiranje sam napravio na iPhone 4 i iPad WiFi uređajima). Na oba uređaja brzina je bila izrazito velika, čak i u situacijama kada sam aplikaciju testirao u zatvorenim prostorima gdje GoogleMaps.app ima poteškoća s pronalaskom GPS lokacije. Naravno iPad treba WiFi za pronalazak lokacije…

Kasnije je usljedilo detaljnije testiranje – korištenje. Aplikacija ima Argumented reality – dakle koristi zadnju kameru (na iPad-u Argumented reality ne može raditi zbog pomankanja kamere i 3-osnog žiroskopa) i žiroskop da u stvarnom prostoru smjesti ikonu zadane interesne točke. Što u potpunosti dobro čini! :) Argumented reality možete koristiti iz osobne ili ptičje perspektive.

Kada odaberete željenu interesnu točku, otvori vam se JOŠ(!) dodatnih mogućnosti, tj., prikaz na GoogleMaps.app-u i najkraći put do te točke, broj telefona i mail za kontakt s interesnom točkom ili link na web stranicu te točke.

Kao zaključak, htio bi navesti, aplikacija je veoma korisna za snalaženje u nepoznatom prostoru, novom gradu, na izletu i sl. jer uz CroatiaPOI na AppStore-u za 0,99$, nikada nije bilo lakše doći do, VAMA, najpotrebnije interesne točke!

Podrška domaćim developerima je uvijek dobrodošla! Ako želite da recenziramo aplikaciju posaljite nam info na omizioblog@gmail.com