Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Cydia >>> iSHSHit – Sačuvajte SHSH Blob-ove s iPhone-a
shsh

iSHSHit – Sačuvajte SHSH Blob-ove s iPhone-a

Ako dosad niste saznali što su SHSH Blob-ovi, vrijeme je da naučite ovdje!

Od sada postoji i aplikacija, iSHSHit, na Cydia-i, pomoću koje možete sami sačuvati SHSH Blobove (kao i sa TinyUmbrella) i poslati si ih mail-om (radi sigurnijeg čuvanja).

Korak 1: Otvorite Cydia-u. Idite na Search i upišite iSHSHit.

Korak 2: Izaberite iSHSHit s plavom ikonicom, u gornjem desnom uglu istisnite Install, pa Confirm. Nakon instalacije stisnite na Return to Cydia.

Korak 3: Sada možete izaći iz Cydia-e. Na Springboard-u vam se pojavila nova ikona, narančasta s bijelom strelicom, iSHSHit. Tapnite na nju. Otvoriti će vam se aplikacija:

Korak 4: Unutar aplikacije možete izabrati za koju verziju iOS-a želite sačuvati SHSH Blob-ove. Automatski vam je odabrano model iPhone-a i trenutna verzija iOS-a. Da sačuvate trenutne SHSH Blob-ov, stisnite Save u gornjem desnom uglu. Nako što vam sačuva SHSH Blob-ove, pojavit će vam se poruka – slika 2.

Ako izaberete verziju iOS-a za koju više nije moguće sačuvati SHSH Blob-ove, pojavit će vam se poruka kao na slici:

Korak 5: U aplikaciji imate i mogućnost da si pošaljete mail-om sačuvane SHSH Blob-ove. Da bi to učinili, tapnite na Manage SHSH, pa u gornjem desnom uglu Send All da bi poslali sve, ili da bi poslali pojedini tapnete na taj određeni. Sada vam se otvori standardno sučelje poznato iz Mail.app, pa upišete mail adresu na koju želite poslat.

I to je to… :) Sačuvani su vam SHSH Blob-ovi.

UPDATE:

Apple od jučer (05.12.) više ne “potpisuje” SHSH Blob-ove za iOS 4.1. Što znači ako to dosad niste napravili ručno, ili barem napravili Jailbreak i Cydia vam sama sačuvala SHSH Blob-ove, ubuduće nećete ih moći sačuvati.

Iskreno se nadam da ste sačuvali vaše SHSH Blobove na bar jedan od načina kako ih sačuvati.

Pratite nas i dalje na omizio.com i na twitteru @omizio ili pustite komentar/pitanje u komentarima…

  • Maxm6m

    Kako mogu provjeriti dali mi je cyndia sacuvala SHSH? hvala