Monday, 16 May, 2022
Home >>> Glasine >>> iUređaji budućnosti mogli bi biti vodootporni?
HzO

iUređaji budućnosti mogli bi biti vodootporni?

Bilo bi zanimljivo vidjeti neku statistiku koja otkriva koliko gadgeta svoj život završe (prerano) usljed bliskog kontakta sa vodom ili nekom drugom tekućinom. Ta cifra sasvim sigurno nije zanemariva a najnovije glasine nam sugerišu da bi to uskoro moglo postati stvar prošlosti.

Mjesto radnje: nedavno završena konferencija CES (jedan od najvećih i najpoznatijih svjetskih sajmova koji prezentuju najnovije iz svijeta računala i informacijske tehnologije); malo poznata tvrtka HzO na svome štandu potapa smartphone i slične gadgete u akvarij ispunjen vodom. Svaki od potopljenih uređaja neometano nastavlja svoj rad, ne samo u vodi nego i nakon bijega od mokrog neprijatelja. Nano tehnologija koja je korištena da zašitite vitalne dijelove ovih uređaja je, u najmanju ruku, fascinantna a odaziva se na naziv WaterBlock. Čelnici ove kompanije najavili su kako bi njihovu tehnologiju mogli vidjeti vrlo skoro u uređajima vodećih svjetskih kompanija. Navodno, u igri su pregovori sa Appleom koji bi WaterBlock volio primjeniti na cijeloj ponudi iUređaja a moguće je i da se postigne dogovor sa Samsungom jer je prvi čovjek ove tvrtke viđen na HzO štandu vidno impresioniran.

Zanimljivo je i to da tvrtka Liquipel namjerava tržištu ponuditi sličnu zaštitu smartphonea od oštećenja vodom po cijeni od 59$. U slučaju da HzO postigne dogovor sa  Appleom, Samsungom (možda i nekim drugim proizvođačima), to bi značilo da WaterBlock bio primjenjen na desetine milijuna uređaja a to bi oborilo cijenu do te mjere da nebi utjecala na ukupnu cijenu uređaja. Iskreno se nadamo da će ova tehnologija pronaći put do krajnjih korisnika.

Izvor

 

 • Josip

  Definitivno korisna stvar u svijetu mobitela i ostalih prijenosnih elektronskih stvarčica.

 • OS1001OS

  Odlična stvar…59$ i nije neka cijena za ono sto bi se dogodilo mom iPhoneu da slučajno završi na kupanju
  Pozdrav Omizio teamu!

 • Majsan Majsanic

  Moja dva mobitela završila u moru tako je ovo sigurno dobra tehnologija za nas koji smo svakodnevno blizu mora:):):)