Monday, 1 June, 2020
Home >>> Ostalo >>> Google >>> Android >>> Razlog zašto se iPhone osijeća puno fluidniji nego konkurencija.
Manji broj je bolji...
Manji broj je bolji...

Razlog zašto se iPhone osijeća puno fluidniji nego konkurencija.

Mislim da nije nikakva tajna da su iOS uređaji puno fluidniji i da manje štekaju od Android konkurencije. Ako ste imali priliku da se poigrate na obe platforme onda znate da većina istih aplikacija i uz sporiji iOS hardware rade puno brže na iOS platformi

Veliki razlog za to je sam operativni sustav te programerski jezici koje se koriste na Android i iOS sistemu ali osim toga dosta brzine dolazi od samog Retina zaslona. Dok drugi rade na bespotrebnom povećavanju rezolucije i veličine zaslona, Apple je napravio najbrži zaslon sa najmanjim response vremenom u industriji što još više ubrzava rad te pravi iUređaje jako fluidnim. Ovdje govorimo o vremenu koje je potrebno operativnom sustavu i hardwareu da razumiju i procesiraju dodire zaslona.

Agawi firma koja se bavi ovom vrstom testova je uradila testove na iPhoneu te na drugim konkurentnim uređajima te došla do zaključka da je iPhone Retina zaslon dva puta brži od bilo čega drugog na tržištu.

Kao što možete vidjeti iz ovog grafa, iPhone 5 zaslon je bar duplo brži od Samsunga Galaxy S4, Nokia Lumia 928 te HTC One i Moto X pametnih telefona.

Naravno zaslon response time nije toliko dobar za marketing tako da za njega nema potrebe u Android svijetu. Kažite što hoćete ali ovo je još jedan od mnogih dokaza da Apple pravi stvari koje nam čine uređaje boljim a uopće ne priča o njima niti ih piše u ikakve statistike. #win

  • Ivo

    Zivjeli !!!!