Wednesday, 28 October, 2020
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Kako aktivirati “Find my iPhone” na starijim “i” uredajima
find-my-iphone

Kako aktivirati “Find my iPhone” na starijim “i” uredajima

Prije par dana sa izlaskom iOS 4.2.1 izasla je i nova besplatna opcija za pronalazenje izgubljenog ‘i’ uredjaja pod imenom “find my iPhone” o kojoj smo vec pisali. Nazalost do sada, ova opcija je bila samo moguca za iPhone 4, iPad, iPod Touch 4G. Srecom Apple je ostavio back door tako da se ustvari mogu svi uredjaji koristit sa ovim servisom.

Vrijedno je napomenuti da je ovo potpuno legalno i Apple je cak o ovome pisao na svojim forumima a i na glavnoj iOS 4.2.1 stranici. (Broj Tri u Footeru) Ako ne znate sta je “Find my Iphone” procitajte nas post Kako aktivirati “Find my iPhone” on your iPhone. Da bi ste ovo mogli uraditi treba vam, samo prvi put (ako nemate svoj vlastiti) neciji iPhone 4, iPad ili iPod Touch 4G da bi se mogli registrovati. Registracija mora biti uradena na novijem uredjaju. (Mozete posuditi od prijatelja na pet minuta dok ne urdadite setup).

Naravno morate imati uredjaj na iOS 4.2.1.

Upute kako aktivirati stariji ‘i’ uredjaj za “find my iphone”

1. Posudite neciji iPhone 4 i instaliraj te besplatnu aplikaciju “Find my iPhone

2. Otvorite aplikaciju i rigistrirajte se za novi mobileme account (besplatno)

3. Otidjite u Settings > Mail, Contacts, Calendars > Dodajte MobileMe account. Logiraj te se sa Apple ID i password. (Na iPhone-u 4)

4. Kada se spojite, ukljucite opciju “Find my iPhone”

5. Otvorite Find my Iphone app jos jednom i logirajte se da potvrdite registraciju

Mozete vratiti novi “i” uredjaj prijatelju. Oni mogu izbrisati tu aplikaciju ako im ne treba.

6. Sada ponovite od prvog do petog koraka (preskocite drugi korak posto ste se vec registrovali preko prijateljovog iPHone-a 4) na vasem iPhone-u 3G ili iPhone-u 3GS, i to je to.

Nezaboravite da osoba od koje ste posudili iPhone 4 mogu ugasiti ovu opciju ako im ne treba i izbrisati “find my iPhone” app.

Ako vas zanima kako radi “find my iPhone” pogledaj te video: