Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Apps >>> Kako download-ati video s Youtube na iPhone – YourTube
youtube-iphone

Kako download-ati video s Youtube na iPhone – YourTube

Koliko puta ste se zatekli da želite pokazati neki video s YouTube-a nakom prijatelju, a na 3G-u ste? Automatski iPhone prikazuje video u slabijoj rezoluciji, zna potrajati neko vrijeme, a i troši podosta internet prometa, koji u HR je još uvijek dosta skup…

Evo i rješenja! Naravno, trebate imati Jailbreak-an iPhone.

Korak 1: Otvorite Cydia-u. Idite na Search i upišite Yourtube. Prikazat će vam se Yourtube i Yourtube 2. Yourtube je namjenjen za iOS 3.x, dok Yourtube 2 je za iOS 4.x.

Korak 2: S obzirom na verziju iOS-a koju imate izaberete verziju, pa nakon toga na Install u gornjem desnom uglu.

Nakon što vam se paket instalira, imati ćete dodatnu mogućnost unutar Youtube.app aplikacije, tj., ako stisnete na plavu strelicu pored videa, otvori vam se standardno opis i opcija Download video (kao na sljedećoj slici).

Tu ćete moći izabrat želite li video u visokoj ili niskoj rezoluciji. Kada vam download završi, video vam se nalazi u novoj kategoriji Downloads kada stisnete na opciju More u donjem desnom uglu (slika ispod).

Sada možete unaprijed download-ati Youtube video na iPhone i pregledavati ih iznova, a da ne trošite internet promet.

 • koristio sam MXtube do sada, al ću sada da probam i ovu aplikaciju.

 • igor

  zanima me da li postoji tweak ili nesto slicno sto ne ugasi youtube ako izademo iz njega, nego da pjesma nastavi svirati

  • Posoji i tweak ali ne mogu da se sjetim imena. Ako se sjetim javim tim. Medjtim to lako mozes odraditi i bez tweaka. Nakon sto zatvoris YouTube, muzika se ugasi. Double click na home dugme. Switpe desno da se pokazu player komande. Klikni play i youtube ce ti svirati u pozadini. Znam da je extra korak ali ipak.

   • igor

    za ovo nisam znao, hvala ljepo, jako sam zahvalan !