Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> Kako otkljucati (unlock) i jailbreak iPhone 4 sa iOS 4.1 preko TinyUmbrella-e i Limera1n-a
iOS4.1unlock

Kako otkljucati (unlock) i jailbreak iPhone 4 sa iOS 4.1 preko TinyUmbrella-e i Limera1n-a

Ovaj tutorijal ce vam objasniti kako da dignete  iPhone 4 na iOS verziju 4.1 bez podizanja verzije basebanda. Ako zadrzite staru verziju baseband-a to znaci da mozete jailbreak iPhone 4 sa Lamera1n-om i otkljucati ga sa UltrasnOw-om. Znaci mozete imati jailbrekan i unlocked iPhone koji radi sa bilo kojom mobilnom mrezom koja dozvoljava iPhone. Ovaj tutorijal je prilicno jednostavan i radi i za Windowse i za Mac.  Testirano na iPhone-u 4. Kao i uvjek nezaboravite da jailbreak telefona vam ponistava garanciju. Nista nije 100% sigurno i ovo radite na osobni rizik.

Sta Vam Treba:

 • Minimalno 32 bit verzija Windows-a, XP, Vista, 7 ili Mac OSX 10.6
 • Minimalno iTunes 10
 • Minimalno TinyUmbrella 4.1.6 (TinyUmbrealla radi preko java-e 1.6 32 bit. Ako nemozete pokrenuti ovaj program morate instalirati Javu. Vecina kompjutera ovo vec imaju. Takodjer morate imati Administrator rights na racunalu)
 • iOS 4.1 za iPhone 4 odavde
 • Spremljeni SHSH Blob

Upute:

1. Otvorite TinyUmbrella i spojite iPhone 4 preko USB kabla. (Ako vam se otvori iTunes ugasite ga)

2. Kliknite “Start TSS Server”. Vidjecete poruku “Killing iTunes”

3. Restore na iOS 4.1 file koji ste skinuli gore u “sta vam treba” sekciji. Otvorite iTunes. Ako ste na Mac-u kliknite Alt/Option + Restore. Ako ste na Windows-u kliknite Shift + Restore. Nadjite iOS 4.1 firmware koji ste skinuli gore, i kliknite select/ok.

4. Restore preko iTunes-a kao i normalno. Next, next, next preko svih prozora dok nepocne restore.

5. Nakon par minuta ce te dobit Gresku 1004. (Error 1004). Ovo je ustvari dobar znak. Greska 1004 (baseband update failed) znaci da vam se baseband nije update na novu verziju.

6. Sada kliknite dugme “Kick Device Out of Recovery” u TinyUmbrella-i.

I to je to. Upravo ste upgrade iPhone 4 na iOS 4.1 bez update-a baseband-a. Trbao bi vam biti na 01.59.00 baseband.

Sada mozete Jailbreak sa Lamera1n-om pa onda unlock sa UltrasnOw-om i koristiti iPhone sa bilo kojom kompetabilnom mrezom.

Credit: http://thefirmwareumbrella.blogspot.com/

 • Ray

  To znaci da mi koji smo kupili/dobili iphone 4 sa vec instaliranim FW 4.1 ne smijemo raditi unlock na ovaj nacin vec cekati da izadje Pwanage tool?

  • iPhone koji je vec na iOS 4.1 direktno iz trgovine je vec na dignutom basebandu. Znaci ti nemozes sacuvati baseband posto je vec upgradiran. U svakom slucaju treba izaci unlock od GeoHot-a uskoro.

 • Dcivlja

  radi li ovo za 3G??? Kada ce izac taj unlock

  • Omizi

   Ovo je samo za iPhone 4. Čim unlock izadje napravicu tutorijal.

  • Ne, ovo radi samo na iPhone-u 4. Nezna se jos kada ce unlock za 3g. Cim izadje stavicemo turorial.

 • Guest

  Kupio bih Iphone 4S, pa bi mi par korisnih saveta dobro doslo.
  1. Koji model izabrati (16GB, 32GB ili 64GB) s obzirom da cu ga korisiti u svakodnevnom zivotu, nece mi biti zamena za racunar
  2. Da li je moguce da ako ga kupim u inostranstvu na ugovor(posto imam rodjake koji bi ga potpisali) da ga koristim sa nasom (mtel) SIM karticom, da nemam nikakvih ogranicenja ili nesto slicno
  3. Sta od dodatne opreme jos ukljuciti u set, tipa slusalice, kabal…
  4. Da li uzeti 3g, 4g s obzirom da cu ga kod nas korisiti na kucnoj mrezi i besplatnom wirellas-u, i sta to u biti znaci
  Pitanja su mozda za dobre poznavaoce ovih stvari glupa, ali strasno bih voleo da posedujem ova uredjaj i naucim stosta o njemu, pa moram da pocnem od samog pocetka, unapred se zahvaljujem na odogovoru.

 • davor

  da pitam ,imam iphone 4s,ali je zakljucan na t-mobile,bio sam u mack shopu i rekose mi da spojimna itunes10,uradim backup i da samo kliknem na fabricko podesavanje i nece vise biti.. da li je to tacno,da nebi sta zeznuo,iphone je star tek 2 dana,hehe. verzija 5.1.1