Tuesday, 19 October, 2021
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> Kako spriječiti druge Apple uređaje da zvone kada dobijete poziv na iPhone?
phone-call-continuity

Kako spriječiti druge Apple uređaje da zvone kada dobijete poziv na iPhone?

Ukoliko posjedujete nekoliko Apple uređaja tipa iPhone, Mac i iPad možda ste se našli u situaciji da kada dobijete poziv na iPhone-u dobijete i zvonjavu i na drugim uređajima. Riječ je Continuity opciji koja je dostupna od iOSa 8 i koja dozvoljava Apple korisnicima da npr. jave se na pozive na Mac računalu, nastave čitati istu knjigu na različitim uređajima i slično.

Dok je ova funkcionalnost prilično praktična može vam ići na živce da na obične telefonske pozive na vaš broj (ovo ne uključuje FaceTime) zvone vaš iPad ili Mac. Ukoliko se ranije niste susreli sa ovom opcijom danas ćemo vam pokazati kako da odredite koji će Apple uređaji primati pozive sa vašeg iPhonea:

  1. Pokrenite Settings aplikaciju na svom iPhoneu i otvorite Phone (telefon) odjeljak.
  2. Sada otvorite opciju “Calls on Other Devices gdje ćete vidjeti listu vaših Apple uređaja te tu isključiti uređaje za koje ne želite da primaju pozive sa iPhonea.

limit-phone-call-continuity-on-iPhone-iPad-and-Mac

Dakle ovdje možete isključiti opciju za sve uređaje ili odrediti neke koji vam mogu biti praktični (recimo da se javite na poziv putem Mac računala dok iPhone odmara na stolu pored vas). Slično se može odrediti i u postavkama za FaceTime pozive. Nadamo se da će vam ovaj mali savjet biti od pomoći.

 

Story and image credits: iDownloadBlog