Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Apple >>> iPad >>> Ne čujete zvuk preko zvučnika na iPhoneu ili iPadu? Evo kako to popraviti

Ne čujete zvuk preko zvučnika na iPhoneu ili iPadu? Evo kako to popraviti

Ne radi vam reprodukcija zvuka putem zvučnika na iUređaju? Ne paničite. Na dobrom ste mjestu.

Ako su vam zvučnici iz nekog razloga prestali raditi, a iUređaj vam nije ispao ili se smočio iznutra, ovdje ćemo vam pokazati nekoliko solucija koje će vam najvjerovatnije pomoći s ovim problemom.

Kako popraviti iPhone zvučnike.

1. Prekidač je na nečujnoj postavci

Krenuti ćemo sa onim najjednostavnijim. Jeli vam zvuk pojačan s nule? Ako nije pojačajte. Možda vam je prekidač za zvonjavu postavljen na zvonjavu odnosno narandžaste boje? Prebacite ga zvonjavu.

iphone-5-ring-silent-switch

2. Provjerite Bluetooth

Ugasite bluetooth i probajte ponovo. Ponekad vam se bluetooth slušalice, zvučnik, auto ili bilo koji drugi bluetooth uređaju znaju automatski povezati sa iUređajom te reproduciraju zvuk na tom uređaju umjesto na iPhonu a vi ga ne čujete pošto ste u drugoj sobi.

3. iPhone je u headphones modu rada

Ovo se zna često desiti s iPhonima. Iskopčali ste slušalice ali nitko nije javio tu vijest vašem iUređaju, te on još uvijek misli da su slušalice upaljene.

Ovo se zna desiti kad vam upadne prašine u utor za slušalice. Nekada je ta prašina vidljiva te je možete očistiti a nekada sve izgleda kako treba a ono još uvijek ne radi.

iphone-6-headphone-jack-1024x784

U tom slučaju učinite sljedeće:

  • Ukopčajte slušalice pa ih odmah iskopčajte. Ako ne upali iz prve probajte to više puta. Često se zna desiti da ukopčavanjem očistite konektor i sve počne raditi kako treba. Ponekad je ovo i software problem i iOS jednostavno treba još jednu komandu da vas prebaci s slušalica na zvučnike. (Ovo je najčešći problem i slucija).
  • Ako to ne upali probajte isto s drugim slušalicama (ako ih imate). Nakada problem zna biti u samom konektoru za slušalice.
  • Ako ni to ne upali uradite reboot iPhonea tako što držite home + lock (ili lock + volume down za iPhone 7 i novije uređaje).
  • Ako ni to ne pomogne, zavirite u utor s baterijom i vidite ako možete vidjeti da nešto blokira konektore. Ako vam nešto blokira konektore ugasite uređaj i probajte to očistiti s drvenom ili plastičnom čačkalicom. Ne korisite metalne objekte za čiščenje.

4. Softwareski problem

Iako je ovo jako rijetko ponekad možete imati softwarski probem sa zvučnicima radi nekog jailbreak tweaka. Ako ne koristite Jailbreak preskočite ovaj korak. Ako koristite probajte izbrisati jailbreak tweakove koje ste instalirali zadnji put. Mješanje jailbreak tweakova mogu napraviti probleme na raznim mjestima i kad sami tweakovi nisu vezani za zvuk ili zvučnike. Ako ni to ne upali i ako mislite da imate softwareski problem, ništa vam ne preostaje nego da napravite restore putem iTunesa.

5. Javite se Appleu ili nekom Apple servisu

Siguran sam da ste do sada već našli problem ali ako ni jedana od gore navedenih solucija nije pomogla onda je moguće da imate hardwarski problem sa zvučnicima. Javite se jednom od mnogih popravih mjesta u vašem regionu ili ako imate Apple store negdje blizu vrijeme je za mali izlet. Svejedno ste htjeli vidjeti nove laptope i isprobati kako rade.

Nadam se da vam je jedna od ovih solucija pomogla. Ako je, podjelite ovaj post s prijateljima putem Facebooka. Kao i uvijek oglasite se u komentima ako smo nešto zaboravili dodati te pomozite i drugima svojom metodom.