Tuesday, 27 October, 2020
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> Nelicencirani punjači oštećuju iPhone komponente za upravljanje napajanjem!
damaged-iPhone5-third-party-chargers-mendmyi

Nelicencirani punjači oštećuju iPhone komponente za upravljanje napajanjem!

Mendmyi, Britanska kompanija koja se bavi popravkom Apple uređaja, nedavno je objavila otkriće kako nelicencirani punjači uzrokuju kvar na komponenti koja je u iPhoneu 5 zadužena za upravljanje napajanjem.

Nakon što je veći broj iPhone 5 modela stigao na popravak zbog problema sa punjenjem baterije, Mendmyi ekipa odlučila je istražiti problem. Prema njihovoj teoriji ove kopije punjača nisu u mogućnosti da regulišu protok struje iz utičnice do uređaja na pravi način. Iz tog razloga izgori ili jednostavno prestane raditi dio obilježen sa U2, smješten na matičnoj ploči iPhonea odmah ispod Apple A6 čipa (prikazan na slici gore).

Pogođeni ovim kvarom svjedoče o tome kako se baterije ne mogu puniti iznad 1%, uređaji se nenadano gase ili se ne mogu upaliti kada su priključeni na punjač. Već ranije smo čuli kako su iPhone uređaji bukvalno izgorili u Kini zbog korištenja ovakvih punjača, koji većinom i potiču iz te zemlje.

Naravno, ovo se ne odnosi na punjače i USB kablove proizvođača kao što su Belkin, Griffin ili druge renomiranih marki. Njihovi punjači se mogu koristiti bez bojazni kao i Appleovi. Razlika u cijeni između “kineskih” i “originalnih” punjača zaista nije porez na budale što vam može reći i bilo koji električar nakon što zaviri u unutrašnjost jednih i drugih. Ne štedite na punjačima i kablovima kako bi napajali svoj uređaj vrijedan više tisuća kuna. I, da, isto vrijedi i za bilo koji drugi smartphone iz kuća Samsung, Sony, LG, HTC…

  • nikola

    teski lopovluk