Friday, 20 May, 2022
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> Nova verzija TinyUmbrella-e ce vam omoguciti da uradite restore iphone-a bez pomoci iTunes-a
TinyUnbrella

Nova verzija TinyUmbrella-e ce vam omoguciti da uradite restore iphone-a bez pomoci iTunes-a

Semaphore, developer poznatog SHSH blog programa TinyUmbrella-e ili FirmwareUmbrella-e je najavio da ce nova verzija TinyUmbrella-e omoguciti korisnicima da “restore” svoj iPhone na bilo koju verziju firmware-a bez koristenja iTunes-a.

Ako ne znate sta je TinyUmbrella i za sta se sluzi procitaj te nas post TinyUmbrella – SHSHS Blob.

Zasto je ovo dobra vijest? Naime Apple/iTunes vam ne dozvoljava da instalirate bilo koju verziju iOS-a na svoj iPhone. Ako jednom napravite upgrade, ne mozete vise vratiti telefon na stariju verziju preko iTunes-a. Zasto je ovo bitno? Pa na primjer ako ste slucajno upgrade-ali iPhone 4 na najnoviji iOS 4.2.1 i sada ga ne mozete jajilbreak-ati ili unlock, nova verzija TinyUmbrealla-e ce vam pomoci s tim. Sa ovim alatom cete lako moci vratiti iOS na bilo koju verziju, bez ikakvih problema posto Apple nece moci da utjece na taj process be iTunes-a.

Semaphore je objasnio da svi uredjaji u koje se moze uci preko limra1n exploita/rupe (sto su momentalno svi ‘i’ uredjaji) ce moci koristiti ovaj program.

Ovo je odlicna vijest za sve koje koriste jailbreak i unlock na svom iPhone-u ili bilo kojem drugom ‘i’ uredjaju.

Za sada se nezna kada nova verzija izlazi ali kao i uvjek mi cemo nastavit pratiti razvoj dogadaja i objavite sve novosti na Omizio.com.

 • Stormfire4

  Dali to znaci da kada spustimo OS na nižu verziju da se spusta i baseband??

  • bionda_015

   Nažalost ne. BB nema veze sa downgrade iOS. Ali za utjehu radi se na alati koji će spustiti BB sa 6.15. na niži. Sad sve ovisi koji model iPhone imaš. Ako imaš 3g već možeš spustiti svoj BB.
   Pozzz…
   ;-)))

   • Anonymous

    Čekaj čekaj, nisam u toku, kako spustiti bb na 3G, nešto novo ili fuzzyband stari?