Monday, 16 May, 2022
Home >>> Apple >>> Nove futrole pokazuju kako će izgledati iPhone 5?
case5

Nove futrole pokazuju kako će izgledati iPhone 5?

Čini se da ne može proći ni jedna sedmica bez intrigantnih vijesti o nadolazećem iPhone-u 5. Ovaj put radi se o nagađanju dizajnerskih smjernica slijedeće iPhone generacije na osnovu futrola za koje prodavač tvrdi da su namijenjene upravo iPhone-u 5. Ova nesvakidašnja ponuda primjećena je na online shopping divu Alibaba, a prve slike novih futrola mogle bi sugerirati na zadržane smjernice dizajna koje je već postavio iPhone 4, ali i veći zaslon budućeg uređaja.

Dostupne slike pokazuju nam futrolu sa isječcima za sleep/wake tipku utor za slušalice na gornjoj strani. Na poleđini se može vidjeti prostor namijenjen kameri sa bljeskalicom, dok na desnoj strani postoji čak i isječak koji bi vam dozvolio pristup utoru SIM kartice.

Već određeno vrijeme internetom se šire slike koje, navodno, prikazuju kako bi trebao izgledati iPhone 5. Da li je ovo još jedna potvrda da će Apple ostati dosljedan svojoj filozofiji te da će iPhone 5 biti dizajnerski klon iPhone-a 4 (samo sa većim zaslonom) kao što je to slučaj bio sa iPhone-ima 3G i 3GS (bez povećanja zaslona). To bi praktično značilo da će ponovo iskorišteno biti i problematično rješenje antene koje je prošle godine prouzrokovalo sada već epski, iako tu i tamo prenapuhani, antenna-gate. Moguće je, kao što su i kolege sa drugih blogova sugerirale, da je došlo do greške od strane prodavca pa je ovdje ipak, možda, riječ o futrolama za iPhone 4.

Do predstavljanja slijedeće iPhone generacije dijele nas još neka dva mjeseca. Tada ćemo znati koje od ovih glasina su se pokazale tačnim. Do tada ćemo nastaviti redovito da vas izvještavamo o nagađanjima koja se u međuvremenu pojave, što će te moći pratiti i preko naših Facebook i Twitter stranica.

  • Ante Ćurlin

    pa sa vecim ekranom i procesorom cini iPhone jos boljim i zapravo po meni zasluzuje da je to iPhone 5, al sigurno ce biti jos mnogo ostalih predosti, kada bude izasa sve ce se otkriti