Sunday, 25 October, 2020
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> Novi video prikazuje nadogradnju iPhone memorije sa 16GB na 128GB
iphone-memory-upgrade-shenzhen

Novi video prikazuje nadogradnju iPhone memorije sa 16GB na 128GB

Prije par godina smatrao sam kako je 16GB skladišne memorije na pametnom telefonu sasvim dovoljno za neko normalno korištenje (iako je “normalno” škakljiva i subjektivna kategorija). Danas to definitivno više nije slušaj pa ako se odlučite za 16GB model iPhonea brzo bi se mogli suočiti sa manjkom memorije. Apple na žalost ima paprene doplate za 64GB i 128GB modele a alternativa teško da ima na vidiku.

Jučer je Apple blogosferom kružio video koji je zaintrigirao mnoge. Nekoliko stručnjaka koji imaju dućan u Kineskom gradu Shenzhen nudi nadogradnju 16GB iPhone i iPad modela na 128GB za samo 60$, u roku od trideset minuta! Uporede radi razlika u cijeni između 16GB i 128GB iPhone modela u SAD iznosi cijelih 200$! Na videu je prikazan cijeli proces koji uključuje rastavljanje iPhonea i ugradnju novog Toshiba 128GB čipa te ponovo reinstalaciju iOSa, te navodno kupci ne gube osobne podatke.

Naravno, ovim postupkom se gubi garancija. Cijela priča je moguća zbog činjenice da lokalni stručnjaci u Kini imaju pristup dijelovima direktno iz Foxconn tvornica putem crnog tržita a nedvojbeno je kako posjeduju i neophodnu stručnost za ovakvu operaciju. Pitanja o pouzdanosti i validitetu ovog procesa su naravno na mjestu, ali ono što je bitno u cijeloj priči je da to da je neko konačno pokazao da je ovakvo nešto moguće. Mogućnost da se ovakva usluga ponudi u raznim servisima diljem Europe i svijeta nije isključena. Što vi kažete na ovo?