Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Tango iPhone aplikacija koja vam dozvoljava FaceTime sa iPhone-a na Android na WiFi-u i na 3g-ju
tango-iphone-app

Tango iPhone aplikacija koja vam dozvoljava FaceTime sa iPhone-a na Android na WiFi-u i na 3g-ju

Video pozivi uopce nisu novi koncept, ali dok ih Apple nije uzeo u svoje ruke sa FaceTimeom nikada nisu bili niti dobra niti kvalitetna solucija. Problem sa FaceTime-om je da su video pozivi moguci samo sa iPhone-a 4 na iPhone 4 ili iPod Touch 4G. (Sada i sa iPad-a i iMac-a) I sa WiFi mreze a ne 3G-ja.  Pitanje je koliko vasih prijatelja imaju jedan od ovih uredjaja te su u pravom trenutku su na WiFi mrezi?

Ovo je bio problem do danas. Danas se na App Storeu pojavila besplatna FaceTime aplikaciju napravljenu od strane firme Palo Alto pod imenom “Tango”.

Tango vam dozvoljava da pravite face time video pozive ne samo sa iPhone na iPhone nego i sa iPhona na Android. Osim toga video pozivi se mogu praviti sa WiFi mreze i sa 3G mreze sto rijesava sve probleme sa FaceTimeom.

Preko Tanga takodjer mozete praviti video pozive sa telefona koji nemaju prednju kameru kao naprimjer iPhone 3G ili iPhone 3GS. U tom slucaju vi necete vidjeti drugu osobu sa kojom pricate ali ce oni vidjeti vas.

Da bi se prikljucili na Tango netrebate se registrirati, kao naprimjer sa Fringom. Samo upisite svoje ime, broj telefona i email adresu i Tango ce vas spojiti sa svojom mrezom korisnika. Tango App ce vam odmah reci koji od vasih kontakta u imeniku koriste Tango App, tako da znate koga mozete zvati preko video poziva a koga ne mozete. Tango vam takodjer omogucuje da posaljete prijedlog prijateljima preko emaila ili sms-a tako da i oni mogu instalirati Tango.

Momentalno otprilike oko 25 mobilnih uredjaja rade sa ovom aplikacijom ali Paulo Alto najavljuje mnogo vise.

(iTunes Link)

Cijena: Besplatno

Alternativa: WhatsApp Messinger

Alternativa 2:  Viber

Sta mislite?