Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> Uradi sam: Metalni iPhone 4 Upute
metal-iphone-4-cover

Uradi sam: Metalni iPhone 4 Upute

Od kako je izasao iPhone 4 culi smo toliko govora o staklenoj strukturi telefona. Nekima se svidja nekima ne. Neke je strah kupit ga radi toga, iako se zna da je staklo od koje  ga je telefon napravljen tvrdje od plastike koja se koristi na iPhone 3gs-u. U svakom slucaju svako ima svoje misljenje.

Gledajuci prema brojevima koje je Apple izbacio definitivno ima vise reklamacija radi razbijenog stakla na iPhone-u 4 nego na 3GS-u. Ali se takodje treba uzeti u obzir da iPhone 4 ima dvije staklene povrsine a ne samo jednu.

U svakom slucaju Americka firma CNN (Cellular Natiowide Network) koja prodaje iPhone opremu je izbacila “uradi sam kit” koji zamjenjuje staklenu pozadinu sa iPhone 4 sa metalnom. Naravno to znaci da morate sami odsarafiti par sarafa na iPhone-u i promjenuti pozadinu.

Za razliku of svih casova koji se prodaju za iPhone ovo izgleda puno bolje. Stranica takodjer ima video upute kako zamjenuti ovu pozadinu tako da niko nebi trebao imati problema. Metalna pozadina kosta samo 12.99 $.

iFixIt Upute za zamjenu pozadine na iPhone-u 4

Upute i kupovina