Friday, 20 May, 2022
Home >>> Apps >>> Winterboard za iPhone – Kako promijeniti ikone ili bilo koji drugi grafički element
winterboard

Winterboard za iPhone – Kako promijeniti ikone ili bilo koji drugi grafički element

Od samog početka, jedan od velikih problema sa iPhone-om je bila personalna kostimizacija i prilagodba grafickih detalja.  iOS operativni sustav  je originalno u jednoj boji sa istim ikonama, background-ima, pop up prozorima i sa svim ostalim.  Dakle, svima izgleda isto. A što ako vi želite da vaš iPhone bude drugačiji od ostalih?

Srećom, Jay Freeman (Saurik) je izbacio Cydia aplikaciju koja je ispravila taj problem. U ovom tutorijalu ćemo vam objasniti kako potpuno promijeniti izgled na zaslonu vašeg iPhone-a.

Što je WinterBoard? WinterBoard je Cydia app koja vam omogućava da izmijenite izgled zaslona na svom iPhoneu. WinterBoard je “Theme Manager” za teme koje možete skinuti sa Cydie besplatno. WinterBoard ne dolazi automatski sa temama. On vam pomaže da ih instalirate na iPhone-u.

Prije nego što počnemo važno je napomenuti da za ovo morate imati jailbreakan iphone. Ako ga niste jailbreakali, onda vam je ovo dobra šansa da to uradite ako je moguće. Ova aplikacija i tisuće tema na Cydia app trgovini su potpuno besplatne.

Upute za instalaciju i korištenje Winterboard-a

KORAK 1: Da biste mogli instalirati temu, treba vam WinterBoard. WinterBoard se može naći u Cydia-i.

Ako ne znate što je Cydia, pogledajte ovu Cydia recenziju. Ako vam treba pomoć pri instalaciji (koja je u suštini vaoma jednostavna) onda pogledajte kako instalirati aplikacije u Cydia-i.

KORAK 2: Potražite WinterBoard u Cydia-i i instalirajte ga. (Besplatno)

WinterBoard SearchWinterBoard

KORAK 3: Nakon instalacije, trebali biste vidjeti plavu ikonu sa snježnom pahuljicom. To vam je winterboard. Ako je ne vidite na telefonu, onda do winterboard-a i njegove ikone možete doći  na ovaj način: Setting>>>>Winterboard (Vidite sliku). Ako vam je opcija “Hide WinterBoard “on” (uključena) kada kliknete na winterboard,  prebacite ga na off kao što je prikazano na slici. Tada će vam se ikona sa pahuljicom pojaviti na prednjoj strani.

Kad je u pitanju instalacija WinterBoard-a, to je sve što treba da znate. Sada trebate, od tisuća tema koje se nalaze na Cydia-i, odabrati onu koja vam se sviđa.

Upute – kako naći teme u Cydia-i:

KORAK 1: Otvorite Cydia-u

KORAK 2: Kliknite na “Sections” tab

KORAK 3: Scroll na “Themes Complete”. Ovo će vam dati teme sa ikonama, wallpaper slikom u pozadini. Ponekad sa drugom tipkovnicom, bojom iOS-a, čak i sa drugim zvukovima, itd.

KORAK 4: Lista ima stotine tema. Neke su besplatne a neke se moraju platiti. Ako je tema napisana crnim slovima na listi, onda je besplatna, ako je plavim, onda se mora kupiti. Kada kliknete na temu, imat ćete opciju da je “preview” odnosno da vidite kako izgleda prije nego je instalirate. Klinite na “more info” ili “screenshot” da vidite kako tema izgleda.

KORAK 5: Kada nađete jednu koja vam se sviđa, samo tapnite na Install u gornjem desnom uglu.


KORAK 6: Sada će vam se ova tema otpakovati i vidjet ćete je u WinterBoard-u. Zatim trebate kliknuti na komponenete teme koje želite koristiti. Ja na primjer, koristim Typophone 4 i Bijele ikone.

Evo screenshotova nekih od popularnih WinterBoard Tema:

Alternativa: DreamBoard

Update: Winterboard sada radi i sa iOSom 5.

 

Pratite nas putem Facebook ili Twitter stranice.

 • kile

  Baš danas sam imao potrebu za nečim sličnim, na kraju sam “ručno” promijenio ikonu za bitesms :) Koristan tutorial!

 • Marinokosic

  pozz jel zna neka kako se zove ova plava tema cetvrta po redu

  • Ja mislim blue orb … tako nesto sa orb

 • Roso Luka

  Kako se zove ova tema 2. po redu?

 • Segaricm

  koja je ovo 3. po redu?

 • Daracro

  Pozdrav svima!

  Imam problem. Meni ovo ne radi kako treba. imam instaliran WinterBoard i koju god temu da instaliram, ne promeni mi se ikona telefona. Uvijek ostaje defaultna zelena, dok mi se ikone Maila, Safaria i iPoda promjene prema instaliranoj temi. Također se promjeni još nekoliko ikona na ekranu ali većina ih ostane nepromjenjena. Probao sam uključiti white icon labels ali s ništa ne promjeni.

 • Nina

  kako se zove 5. tema po redu?

 • Ivica Nagel

  Pozdrav svima  , vidio sam po netu da ima i paketi samo ikona
  ove mi se jako sviđaju “Glasklart Icons ” ali nigdje nisam našao opis kako ih instalirati na iphone . momentalno koristim temu “Glaskart HD ” ali mi nisu sve ikone iste neke su na crnoj podlogi a neke ne prozirno sivoj . a ovaj komplet nudi 4400 icona u istom stiliu .
     nadam se da će mi netko moći pomoći i uputiti ,

    još jednom pozdrav svima iz Rovinja

  • Omizioblog

   Skini DiskAid aplikaciju. Ona ti dozvoljava da udjes u root system folder na iPhoneu i dodjes do tema i ikona. Tu mozes prebacti sto god zelis. Pazi sta radis i sto brises ili kopiras. :). 

   • Ivica Nagel

    urađeno ….

      HVALA

 • imam iphone4 , ne mogu nikako da obrisem ikone , a imam ih pun *urac , pokusao sam ono kad drzim prst na ikoni 3 sekunde pa krenu se TREST ..ali nema nigdje nikakvog X nista nema .. zna li ko sta je problem , molim vas ?

 • Gigo

  Zdravo svima, imam pitanje. Imam instaliran winterboard i sve funkcionise ok, al problem mi je u tome sto imam instalirano masu aplikacija ali na ekranu vidim samo par osnovnih, ne mogu nikako da ubacim i ostale na screen nego ih trazim na search. Ima neko savjet?