Wednesday, 28 October, 2020
Home >>> Apple >>> iTunes 10.1 donosi Airplay i Ping za iPad
itunes-10-1

iTunes 10.1 donosi Airplay i Ping za iPad

iOS 4.2 Support

Apple je jucer izbacio svjezu verziju iTunes-a. iTunes 10.1 donosi suport za iOS 4.2 koji je trebao izaci jucer ali radi problema sa WiFi-om na iPad-ima i iPhone-ima, izlazak je odgodjen za nepoznat datum. Razlicite glasine o datumu izlaska kruze kao i uvjek. Jedino sto znamo sigurno je to da ce iOS 4.2 izaci u 11 mjesecu kao sto je obecano od strane Steve Jobs-a.

Airplay

Osim iOS 4.2 suporta iTunes 10.1 takodjer donosi Airplay. Funkciju koja vam dozvoljava da streem.ate filmove sa iTunes-a na vas Apple TV (ko ga ima). Nakon izlaska iOS 4.2 isto ce te moci uraditi i za iPhone i iPad. Pored toga iTunes 10.1 je navodno stabilniji i brzi i popravljene su neki bugovi. Mnogi se hvale da je sync proces puno brzi preko 10.1. Ja osobno nevidim nikakve razlike.

iPad Ping i Twitter

iPad, iTunes App je dobio Ping update, tako da sada mozete vidjeti svoje Ping prijatelje. Ping je takodjer sada integriran sa Twitter-om tako da sve sto pisete po Ping-u ce automatski biti Twitter-ovano. Naravno mozete ugasiti ovu opciju.

Najvaznija stvar je da ako imate jailbreak.an ili unlock.iran iPhone mozete slobodno upgrade na iTunes 10.1 posto nema nikakvih problema sa ovom verzijom iTunes-a.