Sunday, 5 December, 2021
Home >>> Apple >>> iCloud >>> iTunes Match dostupan korisnicima u SAD
itunes_match-500x314

iTunes Match dostupan korisnicima u SAD

iTunes Match bio je jedan od noviteta predstavljenih na WWDCu ove godine koji je dočekan sa odobravanjem mnogih. Servis koji je u bliskoj suradnji sa iCloudom obećao je otškrinuti još jedan prozor ka budućnosti. Nakon iOSa 5 najavljeno je da bi iTunes Match trebao biti dostupan sredinom listopada. Nakon što su developeri dobili priliku poigrati se sa nekoliko beta verzija iTunesa 10.5 odlučeno je da će biti potreban dodatni rad od strane Applea. Dakle, sa par tjedana zakašnjenja servis je danas konačno dosupan korisnicima na tlu SADa po cijeni od 25$ godišnje, a moguće mu je pristupiti preko novog iTunesa 10.5.1.

iTunes Match skenira sve pjesme i albume koje ste dodali u vaš iTunes library i pohranjuje ih u iCloud a pristupiti im možete bilo sa vaših iUređaja ili računala. Nije bitno da li su te pjesme ripovane sa starih CDova, kupljene preko iTunes music store ili negdje drugo, one će biti analizirane te ako njihov pandan postoji na iTunes music storeu one će za vas biti besplatne, bez dodatnih pitanja. Upload nije potreban ako nije riječ o nekoj pjesmi koja se ne nalazi u ovom dućanu a s obzirom da Apple nudi preko 20 milijuna pjesama, šanse da će te svoje pjesme već vidjeti na iTunesu su velike. Pjesme će biti pohranjene u AAC formatu i kvalitetu od 256 Kbps. Svi koji imaju veliku kolekciju CDova koju žele digitalizirati (a da za to ne potroše dodatne novce jer su nekad već platili te albume) ovo će vidjeti kao odličnu ponudu.

Trenutno je ovaj servis dostupan sam u SAD a kada će preploviti okean do starog kontinenta, još nije poznato. Kad uzmete u obzir broj izdavačkih kuća možete zamisliti koliko će papira biti potrošeno u advokatskim uredima Evrope dok se ne postigne dogovor sa Appleom oko iTunes Match servisa.

Pratiti nas možete i putem naših Facebook i Twitter stranica.