Monday, 16 May, 2022
Home >>> Apple >>> Kako download-ati aplikacije s U.S. App Store-a? – Upute
App-Store-US

Kako download-ati aplikacije s U.S. App Store-a? – Upute

Nedavno smo primili nekolicinu zanimljivih pitanja od naših čitatelja u kojima se tražio odgovor – da li postoji mogućnost skidanja nekih besplatnih aplikacija koje nisu dostupne na Croatia App Store-u, a koje se nalaze na U.S. Store-u. Dat ću vam primjer aplikacije Google Earth koja je besplatna, ali se nažalost ne nalazi na hrvatskom store-u pa je sljedeći postupak jedan od načina na koje možete doći do željene aplikacije. Ovaj tutorial obrazložen je u skladu s mogućnostima iTunes verzije 10.1.2 .

Najjednostavniji postupak bi bio da pronađete željenu aplikaciju na iTunes-ovoj službenoj stranici, što možete učiniti odabirom ovoga linka te pronaći ono što želite, u našem slučaju odabrali bi “App Store->Travel->Google Earth”, nakon toga odaberete “View in iTunes” te nakon što se pojavi pitanje Da li želite pokrenuti iTunes na vašem računalu?,  odaberete “Pokreni aplikaciju” kako je i označeno na slici dolje.

Kada ste pokrenuli iTunes na vašem računalu pojavit će se poruka da tražena aplikacija nije dostupna na hrvatskom store-u zatim će se ponuditi opcija “Change Store” koju odaberete.

Zatim će se pojaviti poruka da se ulogirate u već postojući iTunes račun ili da kreirate novi, u ovom slučaju mora se kreirati novi račun kako bi postigli mogućnost download-a aplikacija sa U.S. Store-u.

Tada se moraju unijeti novi korisnički podaci (email, lozinka, datum rođenja)

Kada se otvori mogućnost upisivanja korisničkih podataka o načinu plaćanja pod opcijom “Credit card” odabere se “None” a pod billing adress mora se upisati U.S. adresa kao npr. na slici dolje, u rubriku “Adress” može se upisati “Nepoznato” pod “City-Barre”, “State-MA”, “Zip-01005″, “Phone-111 1111111″

Nakon toga registracija je uspješno završena te se mora potvrditi korisnički račun klikom na link koji je poslan na email račun.

Sada možete na iTunes-u birati free aplikacije koje su dostupne na U.S. store-u, a ukoliko se poželite vratiti na Croatian Store ponovno se ulogirajte na vaš stari hrvatski account. Obavezno nas i dalje pratite putem Facebook ili Twitter stranice, a kako ne bi propustili niti jednu od novosti sa Omizio.com možete uključiti primanje email novosti.

 • gogo

  Ljudi kakvu sifru treba da stavim nijedna mi nece!

  • Anonymous

   sifra ti mora sadrzavat brojeve mala i velika slova i min 8 znamenki….

 • Anonymous

  Pokušaj sa nečim tipa ovoga “Tetris_11″ tj. napiši u tom stilu samo s drugim rječima!

 • Hrca1001

  Nisam dobio opciju “none” kod načina plačanja, samo ovih 5 kreditnih kartica, gdje sam pogriješio??

  • Anonymous

   Dali si provjerio koju verziju iTunesa posjeduješ? Ovo gore je obrazloženje testirano na iTunes 10.1.2 verziji, molim te provjeri i pokušaj još jednom čitav proces ponoviti.

 • Hrca1001

  Verzija iTunes-a je 10.1.0.54, možda zato ne radi…

 • Bryto

  Hvala puno meni je uspjelo iz prvog pokušaja.
  Do sada sam morao koristiti prijateljev acount a sada mogu svoj vlastiti.

 • Faruk

  Ne mora preko Itunes,a postoji i 100 puta jednostavniji nacin tj. Ne mora da se pravi drugi account,nego jednostavno samo promenis store sa svoga accounta preko iphonea. Ovako.
  Postavke>Itunes i App store>Kliknete na vas Apple ID i idete “Prikazi Apple ID”>Change Country/Region>Change Country/Region>Store. i odaberete koji hocete STORE preko svog Acc.Mislim da je ovo lakse nacin. Sta vi mislite ??? POZZ :)

 • Petar Peric

  Čini mi se da se mora drugi način tražiti. Ovaj više nedrži vodu jel na US App storeu nema varijante none , nego su tamo stavili paypal koji mora biti vezan uz karticu iz amerike.
  Ako tko zna kako to napraviti po novom neka javi

 • Ivo

  Uspjelo sa iTunes 11.0.4.4. :)