Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Apple >>> Kako je Apple obilježio godišnjicu smrti ujka Stevea
steve2

Kako je Apple obilježio godišnjicu smrti ujka Stevea

Danas se navršava godina dana od kako je Steve Jobs otišao na vječni počinak. Fanovi tvrtke koju je on stvorio, ali i fanovi njegove ličnosti ne prestaju žaliti za ovim velikanom jednog vremena. Mnogi su osporavali njegov talenat, govorili kako je Jobs samo odličan prodavač, kritikovali nedostatak humanitarnog rada. Suditi je uvijek lako.

http://youtu.be/Jj0Qw8ipPLI

Posjetite li apple.com možete pogledati odličan video koji inkorporira crno-bijele fotke uslikane u vremenu od kada se vratio u Apple pa sve do preuranjene smrti i probrane rečenice, poštapalicae koje pamtimo sa raznih prezentacija. Tu je Steve sa nekim od svojih najznamenitijih proizvoda: iMacom, iPodom, MacBook Airom i mnogim drugima a nakon što pogledate video možete pročitati i pismo od Tim Cooka.

Dosta zlih jezika spremno je pokopati Apple nakon smrti čovjeka koji je od nje napravio jednu od najprepoznatljivih kompanija diljem svijeta. Ne treba zavoraviti da su iPhone 4S, iPad 3, nova MacBook Pro generacija i novi iPhone 5 predstavljeni nakon njegove smrti. Svaki od ovih uređaja zaslužuje pažnju zaljubljenika u tehnologiju. Jobs jeste bio pokretačka sila iza ove tvrtke ali ne zaboravimo ljude kao što su Jony Ive, Scott Forstall ali i Tim Cook te mnogi drugi čije su ideje korištene u stvaranju svakog novog uređaja i koji su uživali najveće poštovanje pokojnog Stevea. Njegov brod u dobrim je rukama i plovit će još dugo vremena.

Uređaji koje je zamislio ujka Steve promijenili su moj život, usitinu jesu, koliko god vam se to učinilo otrcanom frazom. Stekao sam nove prijatelje, otvorili su mi se druge prilike i proširili vidici. Na tome vječno ću mu biti zahvalan.

Počivaj u miru.

 • Ivan

  Nije lijepo pričati loše o čovjeku kojega više nema. Oni koju su mu imali išta reći trebali su mu to reći kada je bio živ i kada je imao prilike braniti se, a sada kada ga više nema to i nema nekog smisla. Bio je inovativan i imao je viziju i to je ono najbitnije. Genije ili ne, to je apsolutno nebitno.

 • Marko

  Malo vise cijenit drugog stevea iz apple,a ne jobsa

 • Puno fali na prezentacijama,ove sa Cookom skoro mi se i ne gledaju nema uopce onu predanost i nadahnuce koju je imao Jobs

  • Taj koji je bolji od Stevea na prezentacijama se jos nije rodio :)

 • Maki

  Leonardo Da Vinci nasega doba ! R.I.P.