Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Apple >>> Kako je ujka Steve pregovarao sa operaterima prije iPhonea
steveiphone

Kako je ujka Steve pregovarao sa operaterima prije iPhonea

Iako je ujka Steve umro u listopadu predprošle godine, još i danas se pojavljuju priče o njemu, svjedočanstva drugih ljudi o odnosu koji su imali sa njim, anegdote koje su zanimljive ne samo onima koji poštuju njegov lik i djelo.

Te 2006. godine, ni cijelu godinu dana prije nego što će iPhone biti predstavljen, bilo je jasno da Jobs ima viziju kako bi smartphone trebao da izgleda i koje funkcije bi trebao da obavlja ali mu je trebala pomoć da bi shvatio kako rade oni “telefonski” dijelovi (baseband čipovi i ostalo). Steve Jobs je, naravno, želio da napravi prvoklasan proizvod te se za pomoć obratio Ralphu de la Vega, današnjem CEOu najvećeg operatera na tlu SAD – AT&T. Ralph mu je emailom poslao dokument koji je sadržavao instrukcije za izradu mobilnih aparata koje su dobijali svi proizvođači  sa kojima su surađivali ranije.

Pola minute nakon što je dobio mail, Steve je bijesan pozvao Ralpha: “Hej, koji je ovo..?” Nakon što je de la Vega upitao u čemu je problem, Steve je nastavio: “Šalješ mi ovaj ogromni dokument, a prvih 100 stranica su vezani za običnu tipkovnicu!” Ralph se kroz smijeh izvinuo: “Oprosti što nismo odstranili tih prvih 100 stranica, Steve, zaboravi ih. One se ne odnose na tebe.” Steve je samo odogovorio “OK” i prekinuo razgovor.

Da, ujka Steve ništa nije prepuštao slučaju a još zanimljivija je činjenica da su u AT&T bili spremni niz rijeku baciti svoje smjernice kako bi surađivali sa čovjekom i kompanijom koji nisu proizveli niti jedan jedini telefon. Danas znamo da im se ta opklada isplatila više nego što su se mogli nadati.

Možda će vam biti zanimljivo:

 

  • no_one2536

    I onda je svizac zamotao čokoladu u omot…