Monday, 14 October, 2019
Home >>> Apple >>> Mac >>> HackStore od danas dostupan za Mac OS X
hackstore

HackStore od danas dostupan za Mac OS X

Svi koji su se odlučili jailbreakati svoje iUređaju na početku su imali barem okvirnu predstavu zbog čega to rade. Promjena izgleda iOSa, dodavanje funkcionalnosti kroz nebrojene tweakove i aplikacije kojima Apple ne bi dozvolio da se pojave na App Storeu su neki od razloga. Ideja da se korisnicima Mac računala ponudi sličan koncept nije nova a danas je konačno realizovana u potpunosti a nosi naziv HackStore.

Čovjek koji je predvodio tim koji stoji iza HackStorea zove se Andrey Fedotov. Sam kaže kako mu je ideja za ovaj projekat došla krajem prošle godine te priznaje kako je inspiraciju vidio u Cydiai i App Storeu. Mac App Store, iako vrlo praktičan način nabavke aplikacija, ima svoja ograničenja a Fedotov je sa svojim timom radio intenzivno od još od prosinca kako bi korisnicima ponudio alternativni dućan sa svim aplikacijama i tweakovima koji se ne mogu naći u Mac App Storeu.

HackStore svojim korisnicima već nudi nekoliko aplikacija a svi developeri koji žele dati svoj doprinos su dobrodošli. Razočarani mogu biti samo oni koji očekuju da će na HackStoreu naći nešto slično Installousu jer piratski i ilegalni sadržaji ovdje nisu dobrodošli. Ako posjedujete Mac i zainteresovani ste da isprobate HackStore, naći ga možete na službenoj stranici.

Izvor: Cult of Mac