Friday, 22 October, 2021
Home >>> Apple >>> Mac >>> Kako prebaciti lozinke i ostale podatke iz drugih preglednika u Safari?
Export-to-Safari-Tutorial-593x295

Kako prebaciti lozinke i ostale podatke iz drugih preglednika u Safari?

Koristili ga mi ili ne nema bježanja od činjenice da je Safari brz i stabilan preglednik koji savršeno funkcionira na Mac računalima. Možda preferirate konkurenciju ali ako mu niste dali ozbiljnu šansu u skorije vrijeme sigurno je da propuštate jer u sinergiji sa nativnim macOS sustavom ovo je jako brz preglednik.

U Apple-u bi, naravno, voljeli da koristite Safari pa su zbog toga i prelazak sa drugih preglednika tipa Chrome ili Firefox učinili daleko jednostavnijim. Danas ćemo vam pokazati kako prebaciti bookmarks, povijest i lozinke sa vašeg trenutnog preglednika u Safari na Mac-u:

  1. Pokrenite Safari na svom Mac računalu.
  2. Pošaljite miš na Menu traku i otvorite opciju “File” pa onda “Import From”.
    Safari-Import-From-Menu-Bar-Mac-593x403
  3. Odaberite preglednik iz kojeg želite prebaciti podatke, npr. Firefox.
  4. Sada će se pojaviti novo sučelje pomoću kojeg možete odabrati koje od podataka želite da prebacite: Bookmarks, History ili Passwords.What-to-Import-Safari-Prompt-593x374
  5. Odaberite kvačicom podatke po želji i kliknite na plavi “Import” gumb.

Nakon ovoga možete obrisati svoj stari preglednik sa svog Mac-a ali mi vam savjetujemo da ga zadržite još neko vrijemo jer vam niko ne može garantirati da će vas Safari uistinu “kupiti.” Kakva su vaša iskustva sa ovim preglednikom, da li ga koristite ikada?

 

Image credits: iDownloadBlog