Sunday, 26 November, 2017
Home >>> Apple >>> Mac >>> Novi Mac Pro u prodaji od prosinca
mac-pro-main

Novi Mac Pro u prodaji od prosinca

Iako smo novi, polarizirajući, Mac Pro vidjeli još ljetos na WWDCu neki detalji nisu bili poznati. Appleovci su, po svim prilikama, složili sve kockice oko ovog uređaja te će on potencijalnim kupcima biti dostupan prije kraja godine.

Dizajn ovog uređaja vam se može dopasti ili ne, ali da je riječ o pravoj računalnoj zvijeri tu nema dvojbi. Sam dizajn je doživio radikalne izmjene, po prvi put od kako je Power Mac G5 predstavljen prije deset godina. Sve hardwareske komponente unutar ove cilindrične strukture smještene su oko termalnog jezgra koje absorbira toplinu koju vertikalno postavljen ventilator izbacuje na vrhu uređaja (dok se usis zraka vrši na dnu).

Specifikacije i dalje izazivaju strahopoštovanje. Ova čudovišta bit će pogonjena Intel Ivy Bridge E Xeon procesorima i dvjema AMD FirePro grafičkim kartama. Isporučivat će se sa PCIe flash memorijom, USB 3.0 i Thunderbolt 2 portovima i to je tek početak poduže liste.

Apple je još jednom uspio tržištu ponuditi uređaj koji u tom obliku i sa takvim rješenjima još nije viđen na tržištu a scenarij po kojim će drugi proizvođači kopirati neke ideje sa ovog na svoje uređaje je prilično izgledan. Kupci u SADu će osnovni model moći zvati svojim ukoliko budu spremni da izdvoje $2999.

Slobodno ga nazovite kantom za smeće, ja bih ga i dalje rado vidio na svom stolu.