Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Apple >>> Mac >>> Novi MacBook Air dolazi nam sredinom srpnja
apple_macbook_air-460x250

Novi MacBook Air dolazi nam sredinom srpnja

Osvježeni MacBook Air mogao bi biti predstavljen za nekoliko tjedana.

Iako u sjeni glasina o iPhoneu 5, govorkanja o novoj generaciji MacBook Air uređaja nisu bila zanemariva u prethodnim tjednima. Osvježenje ovog popularnog ultra prijenosnika bilo je očekivano a posljednje glasine govore kako će MacBook Air u novoj generaciji biti dostupan na tržištu sredinom narednog mjeseca.

U prilog ovoj glasini služi činjenica da neki od najznačajnih prodavača ovog uređaja (kao što je američki lanac trgovina BestBuy) polako iz ponude povlače aktualni model. Prema iskazu pojedinaca koji su bliski Appleu, i koji tvrde da su imali priliku upoznati se sa novim modelom, promjene u dizajnu bit će čisto kozmetičke prirode te će MacBook Air 2011 biti prilično teško razlikovati od prošlogodišnjeg modela.

Za očekivati je da će ovogodišnji modeli biti opremljeni Intelovom “Sandy Bridge” generacijom procesora i to u 3 verzije koje je Intel pripremio za naročito tanka i kompaktna prenosna računala:

  • Core i5-2557M: 2 jezgra, 1.7GHz, 3MB cache
  • Core i7-2637M: 2 jezgra, 1.7GHz, 4MB cache
  • Core i7-2677M: 2 jezgra, 1.8GHz, 4MB cache

Pominje se i mogućnost da će novi modeli biti isporučivani sa potpuno novim OS X Lion operativnim sustavom, a to bi značilo da će tokom lipnja Lion postati dostupan za sve kompatibilne uređaje. Pored ovoga, postoje i nagađanja o tome da bi ovogodišnji MacBook Air mogao biti opremljen Thunderbolt portom koji u teoriji omogućuje transfer podataka pri brzini od 10 Gbps.

Obzirom da Apple 19. srpnja drži press konferenciju o svojim finansijskim rezultatima, postoji i mišljenje da će novi MacBook Air biti predstavljen nekoliko dana prije toga, što bi momcima iz Cupertinoa dalo još materijala za priču.

Omizio možete pratiti i preko naših Facebook i Twitter stranica.