Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Apple >>> Mac >>> macOS >>> FaceTime Audio dolazi i na Mac OS X
facetime_audio_mavericks

FaceTime Audio dolazi i na Mac OS X

Developerima nedavno proslijeđeni Mac OS X 10.9.2 beta donio je i jednu zanimljivu novinu – FaceTime audio. U pitanju je naziv za Appleov VoIP servis predstavljen zajedno sa iOSom 7. Uvođenjem Facetime audio servisa na oba svoja operativna sustava Apple će tako omogućiti besplatne pozive ne samo sa iPhonea na iPhone nego i sa iPhonea na Mac računala, između Mac računalo i slično.

Prije iOSa 7 FaceTime je postojao samo kao opcija za video pozive, te je u tom obliku i sada dostupan na Mac računalima. Isti je slučaj bio sa iMessage servisom koji je prvo stigao na iUređaje a potom na Mac OS X. Developeri koji su imali priliku isprobati novu beta inačicu OS Xa govore kako je FaceTime audio integracija prilično duboka te se može naći ne samo u FaceTime aplikaciji nego i u aplikaciji poruka.

Apple će se povlačenjem ovog mudrog poteza naći u vlasništvu kompletne komunikacijske mreže koja će njihove mobilne telefone, tablete i računala povezivati u još čvršći ekosistem kojem neće biti potrebne dodatne aplikacije za chat, audio i video komunikaciju.

U ovom trenutku nije poznato poznato kada će Mac OS X 10.9.2 biti komercijalno dostupan na komercijalnim računalima. Apple je i ranije bio poznat po povlačenju nekih značajki iz tržišnih verzija softwarea a koje su ranije bile dostupne kroz beta testiranja. Ipak, sumnjamo da da će FaceTime audio na Macu doživjeti takvu sudbinu.

 

Story and image credit: 9to5mac