Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Apple >>> Mac >>> macOS >>> Planirate upgrade na OS X Mountain Lion – Pogledajte koje su aplikacije kompatibilne sa novim sustavom
mountainlion

Planirate upgrade na OS X Mountain Lion – Pogledajte koje su aplikacije kompatibilne sa novim sustavom

Jučer nas je Apple počastio sa potpuno novim operativnim sustavom OS X Mountain Lion. Sa više od 200 novih funkcija i poboljšanja cijena od 19.99$ učinit će da se osjećate kao da ste ga ukrali. Prve recenzije koje imamo priliku čitati više su nego povoljne. Ako imate kompatibilno Mac računalo te vam nije problem izdvojiti siću za ovaj odličan OS, možda se pitate kakvo je stanje sa kompatibilnosti aplikacija?

Tu vam može pomoći stranica RoaringApps. Na njoj možete naći više nego izdašnu tabelu koja sadrži podatke o tome da li su vaši omiljeni i prijeko potrebni programi kompatibilni sa “planinskim lavom.” Da bi došli do željene informacije možete koristiti search funkciju ili jednostavno pregledati sve aplikacije po abecednom redu a tabela će vas informisati i o tome ko je developer određenog programa te vam ponuditi link ka službenim stranicama.

RoaringApps tabela kompatbilnih aplikacija

Ekipi sa RoaringApps definitivno treba skinuti kapu jer je posao koji su odradili vrhunski te može pomoći svakome ko ima nedoumici oko upgrade svog Maca. Da li ste već prešli na Mountain Lion, koji su vaši prvi utisci?