Sunday, 16 January, 2022
Home >>> Apple >>> Mac >>> Što nam donose novi MacBook Pro modeli?
mbp2013

Što nam donose novi MacBook Pro modeli?

Sasvim očekivano, najviše pažnje na večerašnjoj Apple prezentaciji zaplijenili su iPad Air i iPad mini s Retina zaslonom. Ipak, to nisu jedine novotarije o kojima je večeras bilo govora a osvježeni MacBook pro modeli sasvim sigurno zaslužuju koji redak.

MBP-13-inch

U ponudi će i dalje biti inačice sa 13″ i 15″ Retina zaslonom. Oba uređaja dobila su nove procesore, grafiku, više RAM memorije (očekivano i logično), te cijenu sniženu za po $200 (frapantno i neočekivano). Model sa manjim zaslonom sada je “debel” cijelih 1,8cm, što je po svemu sudeći dovoljno da udomi novu generaciju Intelovih Haswell procesora kao i Intel Iris grafiku, 4-8GB RAM memorije te 128, 256 ili 512GB memorije za vaše dokumente, slike, fotke i bezobrazne sadržaje. Osnovni model zakinut će vaš budžet za $1299.

MBP-15

Haswell procesori su svoje mjesto našli i u 15″ modelu (quad core umjesto dual core korištenog kod manjeg modela). Uz to se dobija i 256 ili 512GB skladišnog prostora te 8 ili 16GB RAMa te Intel Iris Pro/NVIDIA GeForce GT 750M grafika. Cijena osnovnog modela iznosi $1999.

Oba uređaja sada imaju brži WiFi, Thunderbolt 2, PCIe flash memoriju te će se isporučivati sa novim OS X Mavericks sustavom o kojem će kasnije biti nešto više riječi – što u prijevodu znači da čekamo da mu Omizi izvadi dušu. Tko ih je već poželio imati u svome krilu?

 

  • robee

    Sve 5, a novi mac mini..nista :( ?