Wednesday, 2 December, 2020
Home >>> Apple >>> Nove funkcije nadjene u iOS 4.3 donose kamera efekte, find my friends a mozda cak i novi model iPhone-a
iOS-4.3

Nove funkcije nadjene u iOS 4.3 donose kamera efekte, find my friends a mozda cak i novi model iPhone-a

Vec smo objavili post sa recenzijom o novim dodatcima u iOS 4.3 koji treba da izadje u trecem mjesecu. Medjutim developeri su otkrili jos par skrivenih dodataka u iOS 4.3 koji su prilicno zanimljivi

Kamera Efekti

Italijanski blog iSpazio je pronasao znakove u kodu gdje bi novi iOS 4.3 mogao imati kamera efekte koji se momentalno mogu naci u petoj generaciji iPod Nano-a.

Efekte kao Thermal Camera, X-ray, Kaleidoscope, Normal, Tunnel of Light, Collapse, Turbine, Enlarge i mnoge druge.

Da nebi previse objasnjavao slike su vrijedne tisucu rijeci. Pogledaj te efekte koji se momentalno mogu naci na iPod nano kameri.

Prvih par su normalni B&W, X Ray, itd, te ako nemate vremena pocnite negdje sa 1:25.

Find my Friends

Pronadjen je novi dio koda koji pokazuje da ce nova verzija iOS-a vjerojatno imati opciju za GPS pronalazenje prijatelja koju su vam u MobileMe adresaru. Naravno ako to oni dozvole. Medjutim zvuci kao da Apple zeli da se prikljuci Location based servisima koji vec postoje u mnogim aplikacijama ukljucujuci i Google Latitude. Ovo je jako moguce posto je Steve Jobs obecao da ce Mobile Me servis dobiti upgrade u 2011.

Jos Jedna Verzija iPhone-a?

Americki blog Engadget koji se bavi pisanju o razlicitim gadgetima je nasao u kodu spomen nove, za sada nepoznate verzije iPhone-a.

Zna se da je kod za GSM iPhone 4 3,1 a kod za novi CDMA iPhone 4 3,2. Sta je onda 3.3? iPhone 5? ili nesto potpuno novo? Mozda Americka Sprint Mreza koja radi na trecem sistem WiMAX dobiva iPhone??

Sto se tice iPad-a izlaze tri verzije. GSM, CDMA i WiFi.

Ako nas jos uvjek ne pratite preko Fejsa ili Twitter-a priduzite se konverzaciji o vasem omiljenom uredjaju.