Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Apple >>> Novi Apple proizvod spreman za naredni tjedan? – Update
apple_store

Novi Apple proizvod spreman za naredni tjedan? – Update

Koju novinu nam je Apple spremio za naredni četvrtak?

Ako se nešto mora priznati kompaniji iz Cupertina onda je to činjenica da taktika misterioznosti i prikrivanja svakog poteza funkcionira savršeno. Dovoljna je mala glasina ili tajanstvena službena objava da obožavatelje zaintrigira do ruba na kojem je tanka, jedva prepoznatljiva linija između interesovanja i opsesije. Nova runda glasina počela se veselo kotrljati  kad su pojedini izvori najavili da Apple sprema predstaviti potpuno novi proizvod narednog četvrtka, na dan 10. obljetnice otvaranja službenih Apple trgovina.

Isti izvori navode kako uposlenici prolaze kroz ubrzan trening s ciljem što kvalitetnijeg upoznavanja sa novim proizvodom. Cijela literatura za obuku nalazi se pod ključem a izlozi trgovina bit će “ukrašeni” crnim zastorima koji će od radoznalih očiju štiti radove u tijeku za prezentaciju. Zanimljivo je i da su pomenute trgovine dobile informativne podatke zaštićene lozinkom koja nije još dostupna uposlenicima.

Bit će zanimljivo posmatrati fotografije vjernih fanova kako kampiraju ispred Apple dućana. Nadamo se da u pitanju nisu službene Apple krpice za čišćenje zaslona. Šta vi mislite šta nas očekuje? Možete nam ostaviti komentar ili vaše mišljenje podijeliti sa ostalima preko naših Twitter i Facebook stranica.

UPDATE:

Čini se kako su opsežniji sastanci sa uposlenicima Apple trgovina zakazani za naredni vikend tako da je ipak moguće da nećemo saznati o čemu se ovdje radi prije ponedjeljka, 23.05. 2011. Pratimo dalji razvoj situacije.

UPDATE 2:

Ipak nije bila riječ ni o kakvom novom proizvodu. Apple je malo poradio na usavršavanju svojih trgovina, između ostalog, čini se da je običan papir postao dosadan tako da će se ubuduće informacije o pojedinim uređajima moći pregledati pomoću cijele divizije iPad-a.