Saturday, 17 April, 2021
Home >>> Apple >>> Novi Apple TV tek izasao a vec je jailbroken, rastavljen i prebacen na iPod Touch
Apple-TV

Novi Apple TV tek izasao a vec je jailbroken, rastavljen i prebacen na iPod Touch

Krajem prosle sedmice Apple je poceo slati postom novi Apple TV. Neki ljudi su ga vec dobili juce i jedni od njih je posnati Dev Team koji je vec pomocu Shatter jailbreak-a uspio da ga jailbreak-ira. Sada znamo da Apple TV nosi iOS 4.1 koji je izasao prije par sedmica za iPhone aparate i moze se jailbreak na isti nacin kao i iPhone 4. Ovaj Shatter Jailbreak nije jos izasao, ali se ocekuje svaki dan.

Steve Jobs je rekao da ce otvoriti Apple TV Radnju za aplikacije kad bude pogodan trenutak za Apple. Ovo je pravo super posto bi se Apple TV moga lako pretvoriti u video game sistem kao PS3 ili Xbox.

Prebacen na iPod Touch

Pored toga programer Dustin Howett je uspio da skine iOS 4.1 za Apple TV da bi potvrdio da Apple TV je aplikacija koja radi na iOS 4.1. Ne samo to nego je uspio da skine tu aplikaciju i prebaci je na iPod Touch kao sto se vidi perko ovo videa. Uz to je i potvrdio da ce aplikacija radi i na iPad-ovom vecem ekranu.

Rastavljen u djelove

Pored svega toga Americka kompanija iFixit, koja popravlja sve Apple uredjaje jeftinje nego Apple, je dobila svoj Apple TV i rastavila ga u djelove da bi saznali sta sve ima u njemu. Poznato je da Apple nikad ne otkrije kakave komponente stavlja u svoje mobilne aparate.

  • Otkrili su da Apple TV ima isti processor A4 cip koji je u  iPod Touch-u 4g i iPad-u (znaci nije onaj koji je u iPhone-u 4)
  • Otkrili su da Apple TV ima 8 GB NAND Flash memorije sto je puno vise nego sto je iko ocekivao. Posto ce Apple TV strimirati muziku, filmove i tv serije mnogi su mislili da ce imati manje od 1gb Flash memorija koja ce biti koristena za buffering. Prilicno dobro za Apple TV koji kosta 99$.
  • Takodje su otrili 256 MB RAM memorije kao na iPod Touch g4 i iPad-u

Evo par slika sa iFixit websajta:

Ako vec niste pogledali detalji su na Apple TV stranici. Sta mislite o Apple TV-u?