Monday, 16 May, 2022
Home >>> Apple >>> Od danas “Sir” Jonathan Ive
Jonathan-Ive-main

Od danas “Sir” Jonathan Ive

Nisam siguran iz kojeg razloga do sada nisam pisao o gospodinu Jonathanu Iveu, ali danas ću što prije ispraviti tu grešku. Na kraju krajeva, kakav bismo mi bili Apple blog, kada ne bismo spomenuli novog viteza Britanske kraljevske familije.

Da, da, Ive je danas postao vitez kraljevske obitelji, te će sada kao Sir Sean Connery i Sir Elton John imati predime “Sir”.

Takozvani “Knighthood”(ili ti ga viteštvo)  je počasna titula, koja se daje Britancima koji su postigli vrhunac u svom zanatu, te su radi svog truda i rada poznati po cijelom svijetu.

Niste li do sada čuli za Ivea, dio njegovog šarma i duha gledate svaki dan. Sir Jonathan Ive je glavna i odgovorna osoba za izgled vašeg iLjubimca. Ne samo iPhonea, već i niza drugih iUređaja, kojima se koristimo već 15 godina.

Jonathan Ive, je Senior Vice President of Industrial Design u Appleu, čovjek odgovoran za dizajn iMaca, MacBookAira, iPoda, Ipod Toucha, iPhone i iPada.

Sigurno ga prepoznajete iz brojnih Apple reklama, gdje priča o trudu i radu uloženom u posljednji magični Apple uređaj.

Ive je rođen 1967. godine u Londonu, ali već 15 godina živi i radi u Kaliforniji uz Stevea Jobsa.

Po mom mišljenju čovjek je stvarno dizajn genije, sa čim mislim da se slaže i cijeli svijet. Čak i oni, koji nemaju iPhone, te koriste Android ili bilo koji drugi mobilni uređaj ne mogu reći da je iPhone, ili bilo koji od Iveovih dizajna ružan.

Jedna od poznatijih činjenica u Appleu (o ovome se priča u biografiji Stevea Jobsa) jest da, Jonathan Ive ne polaže nikome račune u Appleu, već samom Jobsu, odnosno sada Cooku. Steve Jobs je iza sebe ostavio naređenje da se, što se dizajna tiče, Ivea sluša najviše i da je njegova riječ uvijek zadnja, kod bilo kakve dizajn odluke.

Ovo je odlično za Appleovce pošto, iako nema ujaka Stevea, Apple će još uvijek izbacivati predivne industrijske dizajne zahvaljujući Iveu.

Za više informacija možete pogledati njegovu Wiki stranicu, te naravno i kratki video današnje ceremonije.

Uživajte!