Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Apple >>> Ovogodišnja WWDC 2015 konferencija će se održavati između 8-12 lipnja
wwdc2015

Ovogodišnja WWDC 2015 konferencija će se održavati između 8-12 lipnja

Apple je upravo objavio da će se ovogodišnja Worldwide Developer Conference WWDC 2015 održavati između 8 i 12 lipnja 2015 u sada već poznatom Moscone Centru u San Francisku.

Kao što možda i znate ova konferencija za programere svake godine donosti stotine tech software prezentacija, te su programerima koji posjećuju sa svih strana svijeta na raspolaganju preko 1000 Apple inžinjera is software developera. Karte koje koštaju preko $1500 Američkih dolara te se raspordaju u nekoliko sekundi će biti na prodaji do 20 Travnja, kada će Apple putem lutrije javiti onima koji su ih kupili ako su izvučeni da prisustvuju na konferenciji.

Velika razlika od načina na koji to Samsung radi ove godine.

Ovaj proces se uveo prije par godina kako bi više različitih developera dobilo šansu da posjete konferenciju a ne samo oni koji su bili budni i spremni da kupe karte u prvih par minuta, prije nego što se rasprodaju.

apple-tv-main

Za nas smrtnike, konferencija će se otvoriti s poznatom keynotom koja će nam dati prve poglede na novu inačicu iOS 9 te novu inačicu OSX operativnog sustava 10.11.  Osim toga ove godine, Apple će najvjerovatnije prikazati native Apple Watch aplikacije koje neće ovisiti o iPhoneau te prema dosadašnjim glasinama i novu platformu za Apple TV koja bi trebala uključiti App Store pa čak možda i podržavati video igre kao Ruku i Amazon Fire. Na kraju će vjerovatno biti otkriven in novi Beats streaming glazbeni servis na čijoj integraciji Apple radi već duže vrijeme.

ios-9

Kao i svake godine, pozivnice imaju genijalnu grafiku koja u sebi skriva detalja ove konferencije. Ove godine Apple naziva konferenciju “Epicentrom Promjene”. The prikazuje okrugle i kvadratne ikone u raznim bojama. Što to sve znači još nitko nije protumačio. Ako imate nekih pamethih ideja javite nam u komentima. Također nam javite kave bi promjene željeli vidjeti u iOS 9 ove godine?

Ako želite nastaviti prati novosti iz svijeta Apple lajkajte nam Facebook stranicu gdje objavljujemo ovakve novosti svaki dan.

 • Ghumu

  kvadratne ikone = apple watch
  okrugle ikone = apple watch aplikacije
  ;)

 • asker

  da li ste mozda culi glasine da li ce sljedeci iphone, ipad etc, biti USB 3.0 kompatibilni?

  • Čisto sumnjam za iPhone ali onaj iPad pro bi mogao imati. Mada i to čisto sumnjam kad malo bolje razmislim.