Monday, 16 May, 2022
Home >>> Apple >>> Patenti >>> Budući iPhone modeli moći će se koristiti i sa rukavicama
iphone-gloves

Budući iPhone modeli moći će se koristiti i sa rukavicama

Već i sami sigurno znate kako svoj iPhone ne možete koristiti dok nosite rukavice. Nezgodan propust koji možemo zahvaliti kapacitivnom zaslonu osjetljivom na dodir koji se oslanja na provodnička svojsva našeg tijela da registruje neku komandu, a kada su ruke u rukavicama svaki unos se blokira jer nema direktnog kontakta sa zaslonom.

Patentni ured SAD-a (USPTO) jučer je objavio patent koji je Apple aplicirao na ljeto prošle godine i koji bi, ako se implementira, mogao riješiti i ovaj problem na budućim iPhone modelima. Patent pod nazivom “GLove Touch Detection” objašnjava u detalje kako će tehnologija raditi na mjerenju gustine signala i drugih parametara kako bi osigurala korištenje iPhone uređaja i dok su ruke “na toplom” i to bez obzira kakve rukavice nosite.

Iako nije riječ o opciji koja će služiti za poboljšanje prodaje iPhone uređaja, sigurno će biti dobro došla i nadamo se da će biti implementirana uskoro jer pojedini pametni telefoni drugih proizvođača kao što je Samsung, Sony i drugi već imaju slične opcije.