Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Apple >>> Pogledajte kako teku pripreme za WWDC (Update)
wwdc1

Pogledajte kako teku pripreme za WWDC (Update)

Kukali smo sinoć jedan drugom, Omar i ja, poput dvojice umirovljenika: “Kad će više taj WWDC?!” Znamo mi dobro da on počinje narednog ponedeljka ali poslije silnih glasina, koncepata, intervjua i drugih naklapanja zaželjeli smo se pravih, konkretnih, službenih vijesti! Ne pomaže tome činjenica da je ovo prvi Apple keynote koji ćemo vidjeti ove godine nakon što je izostala proljetna konferencija na kojoj je obično predstavljan novi iPad.

wwdc3

Ipak, kako se ponedeljak približava tako i nas sve više hvata uzbuđenje. Od jučer su blogosferom počele kružiti slike pripremnih radova na Moscone centru u San Franciscou u kojem će se održavati Appleova ljetna konferencija za developere. Prvi reklamni baneri su već na mjestu i, kao i svake godine, mnogobrojni štovatelji tvrtke pokušavaju u njihovom dizajnu naći neko skriveno značenje koje bi ukazalo na put kojim će Apple nastaviti svoju budućnost. S obzirom da ćemo u ponedjeljak vidjeti potpuno novi iOS 7, koji bi se po mnogome trebao razlikovati od svih dosadašnjih verzija, stilizirane i izravnate ikone aplikacija na reklamnim materijalima (po mnogima) upućuju na odstupanje od skeuomorfizma o kojem se toliko pričalo od kako je Scott Forstall dobio nogu prošle godine.

U ponedjeljak ćemo znati više, da ne kažem sve, te vam preporučujem da si taj dan obilježite u kalendaru i ne zaboravite nas posjetiti jer ćemo se truditi da blagovremeno iz naših tipkovnica istresemo iscrpne izvještaje. Do tad, bacite oko na pripremne fotke.

wwdc4

wwdc2

Picture credit: iDownloadBlog

UPDATE:

U međuvremenu se pojavilo još više fotki a neke od njih čak prikazuju iOS 7 i OS X logotipe. Pogledajmo i utalimo žeđ do ponedjeljka.

WWDC-2013-banners-MacStories-006

WWDC-Banner-OS-X-logo-001-9to5Mac

WWDC-banners-9to5Mac-001-hires