Friday, 28 January, 2022
Home >>> Apple >>> Poznati hacker Comex otpušten iz Applea!
comex-main

Poznati hacker Comex otpušten iz Applea!

Neki od vas se sigurno još sjećaju da smo prošle godine izvijestili o tome kako je poznati i priznati jailbreak developer Comex dobio mjesto stažiste u appleu. Sada dvadesetogodišnjak, Nicholas Allegra (kako ga njegovi roditelji zovu) je pravi genijalac koji je učestvovao u stvaranju jailbreaka za više inačica iOSa a jailbreakme.com je bio baš njegova ideja. Reći da su mnogi bili razočarani njegovim napuštanjem jailbreak scene bilo bi previše blago. Nakon godinu dana njegova angažman za ovu kompaniju je prestao pod čudnim okolnostima.

Comex je to objavio na istome mjestu kao i kada je počinjao stažiranje, na Twitteru: “Nema smisla u prolongiranju. Od prošlog tjedna, nakon više od godinu dana, nisam više uposlen u Appleu.” To bi još i bilo razumljivo da u drugom tweetu nije spomenuo kako je otpušten zbog toga što nije odgovorio na email!  Navodno je Comex putem maila iz applea dobio ponudu da se njegovo stažiranje produži ali je on zaboravio odgovoriti na mail što se baš i nije dopalo glavešinama u Cupertinou. Forbes se ipak odlučio telefonom kontakirati ovog developera kako bi provjerili cijelu priču ali pored izjave da ipak nije “dobio nogu” samo zbog toga što je propustio odgovoriti na mail, nije se želio detaljnije izjasniti.

Sad malo tužnih novosti. Ako ste pomislili da će se Comex vratiti jailbreak zajednici slobodno vam mogu reći da ne računate sa tim. Ugovor koji je Allegra potpisao sa kompanijom Apple sasvim sigurno sadrži klauzulu koja će ga spriječiti da se ponovo bavi jailbreakanjem. Ako je suditi po njegovim tvitovima, sada će se baciti na “slamanje” nintendove nove konzole Wii U