Tuesday, 11 August, 2020
Home >>> Ostalo >>> Google >>> Android >>> Prema novim podacima Apple je prestigao Samsung u Hrvatskoj
iphone-

Prema novim podacima Apple je prestigao Samsung u Hrvatskoj

Percepcija većine naših korisnika je da Samsung po brojevima vlada našom regijom, međutim to možda nije ni istina. Posljednja istraživanja tvrtke Gemius koja se bavi web statistikama pokazuje da je Apple na Hrvatskom tržištu prestigao Samsung koji je u našoj regiji bio jedan od najpopularnijih proizvođača pametnih telefona.

Gadgetarija navodi: Podaci su pristigli iz svih zemalja te regije u kojima Gemius mjeri promet na web stranicama – Bjelorusije, Bugarske, Češke, Estonije, Hrvatske, Mađarske, Litve, Latvije, Moldavije, Poljske, Srbije, Slovenije, Slovačke i Ukrajine, a vezani su uz kolovoz 2012. i 2013. godine.

U Hrvatskoj je omjer iOS-a i Androida 39 naspram 28 posto. U Srbiji je 19:32 posto, Mađarskoj 35:32 posto, a Češkoj 35:29 posto. Najviše ljubitelja Applea je u Moldaviji (54 posto), dok Android najbolje stoji u Litvi (39 posto).

Ovdje se radi o web surfanju na mobilnim uređajima takozvani unikatni korisnici,  što je dobra indikacija broja korisnika s obzirom da službeni brojevi ne postoje u našoj regiji. Prema Gemius Ranking stranici najpopularniji modeli uređaja su iPhone s 23.5%, iPad 15.4%, Samsung GS3 3.6%, Huawei MediaPad 2.5% te Samsung GS3 mini s 2.4%.

analytics

Najpopularnije firme su Apple 39.2% web prometa, Samsung 28.2%, Sony 6.24%, HTC 5.6% te Nokia s 5.2%.

firme

Više detalja o Gemiusovom istraživanju možete pogledati na www.rankingcee.com. Javite nam što mislite o posljednjim brojevima?

Source: Gadgetarija via Rankingcee.com

  • leo

    omare ima li za mene jedan iphon 5 ali nemam love he he pozdrav

  • Ivo

    Naravno, Zasto ne! to je Apple!