Tuesday, 15 October, 2019
Home >>> Ostalo >>> Google >>> Android >>> Financijski rezultati iz prva tri mjeseca 2011- Apple pretiče Nokiu i Google te zarađuje milijarde
apple-store-nyc

Financijski rezultati iz prva tri mjeseca 2011- Apple pretiče Nokiu i Google te zarađuje milijarde

Apple je jučer objavio zapanjujuće cifre za drugo tromjesečje fiskalne 2011 godine, koje su iznenadile sve osim vlasnika Apple dionica. Tako su se svi koji su već mjesecima govorili da Apple propada, a Google i Nokia vladaju svijetom, uvjerili u suprotno.

Dakle, evo malo brojeva za ljubitelja Applea. U zadnaja tri mjeseca Apple je prodao 16.65 milijuna iPhonea, 4.69 milijuna iPada, 9.02 milijuna iPoda i 3.76 milijuna Mac računala. Prodaja svih tih uređaja im je donijela zaradu od 24.67 milijardi dolara od kojih je 5.99 milijardi Appleov neto profit. Ovo je više nego i u jednom drugom Q1 tromjesečju  bilo koje godine do sada.

Jobs je izjavio da Apple radi punom parom i da je podigao tromjesečnu prodaju za 83%, a tromjesečnu zaradu za 85%, te da će nastaviti sa inovacijama na svim poljima do kraja godine.

Reuters je jutros objavio da je Apple sa svojom zaradom od iPhone od 11.9 milijardi dolara pretekao Nokiu koja je bila prva u prodaji mobilnih uređaja, međutim, u prošlom tromjesečju je pala na drugo mjesto, sa zaradom od 9.4 milijarde dolara.

Osim toga, firma comScore je objavila još neke zanimljive brojevne podatke koji pokazuju koje su razlike izmedju Androida i iPhone-a, te u brojevima aktivnih korisnika ovih operativnih sistema u zadnja tri mjeseca.

Kao što znate, već mjesecima slušamo o brojevima i kako Android pretiče iPhone. Naravno, kada pričamo o ovome, govorimo o 100+ modela Android telefona i 4 modela iPhonea.

Ovaj put comScore je napravio tromjesečni test među korisnicima iOS-a i Androida te ova dva operativna sistema. Ovaj test uključuje Appleov iPhone, iPad i iPod. Najbolji telefon na svijetu, najbolji tablet na svijetu, i najbolji mp3 player na svijetu.

Brojevi su jasni. Apple i iOS drzi 16.2% mobilnog tržišta a Google za Androidom 10.2%.

Jeste li začuđeni? Ja nisam ni najmanje. Svako tko je ikada držao ijedan Appleov mobilni uređaj u ruci duže od 10 minuta, zna zašto Apple zarađuje ovako dobro i zašto nastavlja biti lider na tržištu mobilnih uređaja.

Sad odoh nastaviti štednju za iPhone 5 i iPad 2 :)