Monday, 16 May, 2022
Home >>> Apple >>> Siri >>> Mogućnost korištenja Siri na hrvatskom jeziku putem Siri HR porta
siri

Mogućnost korištenja Siri na hrvatskom jeziku putem Siri HR porta

Prije deset dana, smo vam javili da hrvatski team developera radi na portu Siri za A4 uređaje kao iPhone 4 i iPhone 3GS. Više detalja o ovom projektu možete naći ovdje.

Kao jedan od beta testera i sam sam se uvjerio da su momci potpuno sposobni, te da su uspjeli ono što ostatak svijeta nije, a to je Siri port koji radi preko 3G mreže, ne samo preko lokalnog Siri proxija na iPhoneu 4.

S obzirom da su mnogi zainteresirani za ovaj port, Siri HR team je danas na svom blogu objavio novi post koji daje malo više detalja na čemu momci rade za sada te kada se može očekivati službeni Siri port.

”Slijedeći korak je promjena kontrole pristupa putem IMEI i/ili serijskog broja (na tome sada radimo), te je potrebno podići web server na kojem bi se radila kontrola i provjera.
Očekujemo da će web server biti gotov do utorka, kada ćemo poslati novim testerima pristupne podatke (pod uvjetom da će sve biti kako očekujemo).”

Osim tehničkih detalja, objavljene su još dvije interesantne novosti za koje do sada nismo znali.

Prva je, da dečki momentalno traže novi set beta testera koji će im pomoći da dovedu ovaj Siri port na svjetlo dana. Za razliku od prvih 27 testera koji su izabrani nasumice, novi set beta testera će biti izabran prema njihovom poznavanju iPhone uređaja, te generalnom poznavanju računala. Ako se smatrate nekim tko o iPhoneu zna više nego prosječna osoba, onda im se javite preko FaceBook stranice.

Druga novost je da nakon što Siri port proradi za sve korisnike, Siri HR team će početi raditi na prijevodu Siri na hrvatski. Da, dobro ste pročitali. Siri HR ima planove da prevede i postavi Siri, kako bi radila na hrvatskom jeziku sa hrvatskim naredbama.

Iako sam siguran da će za ovako nešto trebati malo više vremena, drago mi je da netko radi na tome. Što vi mislite?

Za više detalja posjetite Siri HR blog.

 • Sjajne vijesti!

 • ZELJA

  Pitanje je: dali će onda Siri provedena na Hr raditi na 4s ? Ali neotkkjucanom, itd. Znaci dali će postojati upload na nove jezike i s time i na Hr.

 • Nadimak_1

  meni ne radi preko 3G, nego samo na wifi, i to dosta vremena ne radi, ali kad radi, radi perfektno. Vjerujem da je to zato jer je jos u beti. A kako radi na 3G? nisam dobio nikakve upute ili nesto…

 • JohnDoe

  nisam do sada niti jednu aplikaciju platio(zato imamo jailbreak) ali za siri na hrvatskom bi cak i razmisljao da dam koji dolar

 • Pijani_zubo

  Jel ce to bit samo za A4 uredaje sa spire-om ili bude i za iphone 4s?

 • pitanje: je li moguće da siri radi bez internet konekcije?

  • Zeljko

   Siri ne moze da radi bez interneta