Friday, 25 September, 2020
Home >>> Apple >>> Siri >>> Siri Eyes Free opcija prvo dolazi u automobile koncerna GM
eyes-free-chevy

Siri Eyes Free opcija prvo dolazi u automobile koncerna GM

Na prezentaciji iOS 6 minulog ljeta, između ostalog, bilo je riječi o novim funkcijama koje će Siri steći a među njima jedna od zanimljivijih bila je Eyes Free. Stvar je zamišljena da se Siri poveže sa sistemima automobila nekoliko proizvođača partnera a pokrenula bi se putem tastera na upravljaču a sve sa ciljem da nam se omogući da ne skrećemo pogled sa ceste na iPhone.

Danas je General Motors na svojoj službenoj stranici objavio da će prvi plodovi ovog partnerstva biti dostupni tržištu naredne godine a prvi modeli koji će imati mogućnost da se povežu sa Siri bit će Chevrolet Spark i Chevrolet Sonic. Ova dva mališana isporučivat će se sa Chevrolet MyLink infotainment sustavom koji će se moći povezati sa kompatibilnim iPhoneom pokretanim iOS 6 sustavom. Opcija će biti omogućena u ovim modelima početkom naredne godine i (za sad) samo na tržištu SADa.

Činjenica da za ovo povezivanje nije potreban dodatni hardware nego će se za aktivaciju siri koristiti već postojeći gumb na chevyjevom upravljaču koji inače aktivira glasovne komande. Na ovaj način Siri će se moći koristiti da čita dolazeće poruke, reproducira glazbu sa uređaja, uspostavlja pozive a zaslon iPhonea se pri tome neće paliti kako vam ne bi odvraćao pažnju od puta.

Od ranije je poznato da su drugi partneri u ovom projektu tvrtke kao što su Honda, Audi, BMW, GM, Mercedes Benz, Jaguar, Land Rover, Toyota i Chrysler. Ono što nije poznato je kada će prvi modeli ovih proizvođača namijenjeni evropskom tržištu dobiti ovu funkciju ali prije par mjeseci spominjano je da će sve biti gotovo u roku godine dana. Nadamo se da će ova odlična sigurnosna funkcija naći svoj put i do drugih auto kompanija