Saturday, 19 September, 2020
Home >>> Apple >>> Siri >>> Siri HR za sada prestaje raditi na Siri A4 portu
Cro-siri

Siri HR za sada prestaje raditi na Siri A4 portu

Danas malo tužnih novosti. Ako se sjećate, prije par tjedana smo objavili da grupa naših hrvatskih hackera radi na portu Siri na A4 uređaje.

Ne samo da su radili na tome, već su i uspjeli da portaju Siri na iPhone 4 i iPhone 3Gs te ostale A4 uređaje, koristeći Spire aplikaciju te različite trikove putem servera i to bez potrebe za lokalnim proxy serverom ili iPhone 4S UDIDom.

Ja sam imao priliku da budem jedan od testera i bio sam ugodno iznenađen korištenjem Siri na svom iPhoneu 4 bez ikakvih problema.  Zadnje što sam čuo jest, ne samo da su momci radili na većim serverima, već i na prijevodu Siri na hrvatski jezik.

Međutim, danas se na njihovom blogu pojavila tužna vijest:

Privremeni prekid rada

Dragi beta testeri i članovi,

Nažalost, moramo Vas obavijestiti da do daljnjega nećemo raditi na serverima iz više razloga:

1. Pričekat ćemo da vidimo da li će ACTA učiniti JB ilegalnim, što bi onemogućilo portanje Siri-ja na “na4S” uređaje.

2. Ukoliko Jailbreak ostane legalan, pričekati ćemo etablirane hackere da omoguće lakše vađenje “fork-a” iz 4S uređaja.

3. Iz pouzdanih izvora saznali smo da je Apple prošli tjedan unajmio prostor na Jarunu i da se radio prijevod Siri komandi (ukupno njih 600) na hrvatski i srpski jezik (jedan od naših kolega je radio na tome), što znači da uskoro možemo očekivati Siri na našem jeziku.

Žao nam je što moramo javiti za sve nas tužnu vijest, ali stvari su takve kakve jesu.

Još jednom, hvala svima u ime cijelog Siri HR teama, a ako želite ostanite članovi grupe, kako bi u slučaju daljneg nastavka rada imali pravovremenu informaciju.

Vaš Siri HR team

Što vi mislite? Da li su u pravu što prestaju raditi na Siri portu dok budućnost Jailbreaka nije poznata? Ako Apple već radi na Siriju za hrvatski, u čemu je poanta? Ja sam ipak malo tužan :(

  • sokre

    sad kad su nam uzeli podatke.. ko zna

  • cabiii

    steta, btw jel postoji kakav drugi proxy server koji radi uopce? :)

  • Imaxpc

    Pa, nije mi jasno čemu raditi na siri portu kad nije legalno. Mjesto da se posvete prijevodu siri na hrvatski legalno sa applom i zarade nesto oni rade na tome da jednog dana zavrse u cuzi.

  • Cuj te ja ih razumijem. Poneta Siri porta na iPhone 4 je bila da se Siri prevede na Hrvatski posto se tada jos nije znalo za ikakve planove prevoda Siri na Hrvatski od strane Appla. Moglo se desiti da siri ne dodje u nasa podrucija za 3 godine. Momci su imali dobro ideju. Hackirati Siri, dostavit ga na A4 uredaje te prevesti ga na Hrvatski. Sto bi bilo dobro za sve. Mozda cak i prodati Siri prevod direkno Appleu. E sada u medjuvremenu se pocelo pricati da ce Jailbreak postati ilegalan, plus da je Apple poceo prevoditi Siri na Hrvatski. Sto znaci tisuce sati rada bi bukvalno otisile ni nasto. Potrosila bi se gomila novaca a Apple bi izbacio Siri na Hrvatskom. Osim toga, ako je Jailbreak ilegalan, decki vjerovatno ne zele u muriju. Tako ja bar mislim. Da ne spominjemo da za jedan takav pothvat treba dosta novaca a i vremena. Zao mi je da su prestali ali ih potpuno razumijem. Sto se tice komenata da nisu mogli ili znali to uraditi, to nije istina. Ja sam imao Siri preko na iPhone 4 preko njihovih servera prije skoro dva mjeseca i sve je radilo odlicno.