Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Apple >>> Siri >>> Siri konačno izlazi iz beta faze testiranja
siriios7

Siri konačno izlazi iz beta faze testiranja

Prije dvije godine Siri je predstavljena skupa sa iPhoneom 4s a njena zadaća je bila ne samo izgraditi dobru tržišnu poziciju za taj uređaj nego i privući korisnike iPhonea 4 na nadogradnju, baš kao što to iPhone 5s čini danas sa biometrijskim senzorom, unaprijeđenom kamerom i novim procesorima.

Ipak, tek rijetki su bili svjesni činjenice da je svo ovo vrijeme Appleov digitalni asistent bio u fazi otvorenog beta testiranja. Sa očekivanim dolaskom iOSa 7 ove srijede Appleovci su konačno uklonili malim slovima napisano “beta” na podstranici koja opisuje Siri. Sa novom generacijom operativnog sustava Siri je dobila i potpuno novu odoru koja je u skladu sa nedostatkom Forstallovog skeuomorfizma.

Inače, oni koji su koristili Siri tokom protekle dvije godine mogu primjetiti kako je ona prilično uznapredovala za to vrijeme te se čini da je vrijeme generalne kritike konačno iza nas. Siri je trenutno dostupna za iPad sa Retina zaslonom, iPad mini, iPod touch 5G, te iPhone modele 4s, 5, 5s te 5c. Još jednom vrijedi napomenuti da se, ukoliko željno očekujete iOS 7, spremite za ovu srijedu kada će nova iOS generacija konačno biti dostupna svima.

 

Izvor: 9to5Mac

 • Karabaja

  Sve se spominju nove stvari u iOS7, a mene zanima što je s kartama? Da li su i one napredovale ili stagniraju? Sama navigacija nije loša, ali detalji karte, opisi ulica itd. trebaju malo obrade. Pa me zanima dal netko zna po tom pitanju nešto.

 • Karabaja

  Da li ce siri dobiti upade za hrvatski jezik ?

  • gogymister

   To bi bilo super, al ne vjerujem da će dobit tako skoro.

 • Srcan

  U cemu je napredovala?, napredovala je samo sto je presla na iPhone 5S, napredak je da dobije Hrvatski, Srpski ili Bosanski jezik. Google je cudo.