Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Apple >>> Spremite se za 802.11ac 1.3 Gigabit Wi-Fi brzine
airport-express-router

Spremite se za 802.11ac 1.3 Gigabit Wi-Fi brzine

802.11ac Wi-Fi ili 5G Wi-Fi je peta generacija 802.11 protokola koja podržava brzine do 1.3Gbps koristeći tri unutarnje antene na sličan način n protokol koristi tri antene da ostvari maksimalnu teoretsku brzinu od 450Mbps.

5G-WiFi-chart

Već par mjeseci se šuška da Apple radi s proizvođačem čipova Broadcomom kako bi donio najnoviji 802.11ac Wi-Fi standard u sve linije svojih proizvoda.

Ako sve prijašnje glasine nisu dovoljne, Apple je prije par dana otvorio poziciju za 802.11AC WiFi inžinjera na svojoj web stranici. Ovo je odličan indikator da se uskoro možemo nadati 1.3 Gbps brzinama preko WiFi’a, što na novoj generaciji Macova što na Applovim popularnim AirPort Express Routerima.

Što to znači za vas? Naravno puno brze skidanje iOS aplikacija putem WiFi mreže, brže sinkanje i surfanje. Jedva čekam.

Iako se ac standard se za sada još uvijek ne koristi previše, nije mi nimalo čudno da će Apple biti jedni od prvih koji će ugraditi 802.11ac standard na svoje Macove. Uostalom Apple je bio jedna od prvih kompanija koja nam je donijela originalni WiFi na laptope te započela wireless revoluciju.

Što mislite?

  • Što to znaci za nas ? Pa nista jer ionako nemamo brzinu interneta preko 4-5 megabita po sek… tako da…

  • Stole

    Bolesno :)

  • NOS

    Omare, daj shvati da vecina nas zivi na prostorima bivse yuge, ljepo je to sta ti pises ali daleko smo mi od toga…

    • Pa daleko su svi od toga. Ne postoji niti jedan leptop koji koritist 802.11ac a vecina nema internet te brzine. Poenta je da je tehnologija uznapredovala i da Apple vodi kolo :). One day my friend one day.