Monday, 16 May, 2022
Home >>> Apple >>> Tim Cook priča o Appleu, Steve Jobsu, iPadu, iPhoneu, Apple TVu i svemu između
tim-cook-all-things-d

Tim Cook priča o Appleu, Steve Jobsu, iPadu, iPhoneu, Apple TVu i svemu između

Ako već niste čuli, Tim Cook CEO Applea, je sinoć sjeo sa poznatim tech novinarima Walom Mossbergom i Karom Swisher iz All Things Digital, te kao dio AllThingsD’s D10 konferencije odgovarao na teška pitanja o sadašnjosti i budućnosti Applea i Apple proizvoda.

Ovo je Cookov drugi javni interview od kako je postao CEO Applea, i moram vam priznati da mi se jako svidio.

Iako mislim da nitko neće zamjeniti Steve Jobsa (niti Cook to pokušava), Cook je definitifno pod kontrolom i zna što radi. Na pametan način odgovara na pitanja te ne otkriva previše, ali ako pratite izraz njegova lica kada govori, možete vidjeti mali sakriveni osmjeh kada se govori o novim gadgetima koji su u planu.

Što vise, nakon gledanja cijelog interviewa mogu vam reći da sam opet pravo zagrijan za WWDC konferenciju koja će se odražati za par tjedana.

Ako razumijete engleski, definitivno bih vam predložio da pogledate interview na All Things D starnici ili bar ovih par važnih trenutaka, koji su izdvojeni u video ispod. Update: Sada možete pogledati i sve intervjue Steve Jobsa sa All Things Digital konferencija.

U slučaju da nikako ne razumijete engleski, ispod ću vam probati prevesti par stvari koje su se meni svidjele iz intervjua.

Na pitanje: Što se dešava sa Appleom pod Tim Cookom?

Cook kaže: “Već godinama, Apple se usredotočuje na inovaciju i to se neće promjeniti”. “The juices are flowing”

Što se ne može doslovno prevesti, ali u ovom interviewu, znači da svi u Appleu koriste 120% energije da naprave novitete i izbace stvari koje još ne postoje.

Na pitanje što nas očekuje od strane Apple ove godine?

Cook kaže: Nikada nisam vidio toliko dobrih stvari u Appleu, o kojima danas ne mogu pričati.

Što li Cook, kuha? Nešto izgleda opasno. iPhone 5? Apple Tv? iOS 6? Da nema nešto što još nitko ne zna?

Kada je pitanje o iMacu i iPadu.

Cook kaže: “iPad je upoznao ljude sa Appleom, što je popravilo prodaju Mac računala” Svi su napokon vidjeli ogromne razlike između Maca i Windowsa.

 

Na pitanje, što je naučio od Steve Jobsa?

Cook kaže: “Naučio sam jako puno od Steva. Kada je umro, to je bio apsolutno najtužniji dan u mom životu”

 

Na pitanje o problemima sa različitim patentima te korištenju Apple patenta od strane Googla, Samsunga i drugih.

Cook kaže: ” It’s pain in the ass!” “Veoma je važno da Apple nije developer za cijeli svijet. Mi samo želimo da ljudi dođu do svojih ideja”

 

Kao što rekoh gore, interview je pun, “catch” fraza, i definitivno vrijedan za pogledati.  Mislim da Kile ipak neće morati progutati miša. (Ako ne znate o čemu govorim pogledajte ovaj post)

 

 

Image and Story Source: [allthingsd.com]