Monday, 16 May, 2022
Home >>> Apple >>> Unlock za iPhone 4 je odgođen, čekanje se nastavlja!
iphone4-unlock-460x250

Unlock za iPhone 4 je odgođen, čekanje se nastavlja!

Od svog srca nadali smo se da vam nećemo morati saopštiti novosti kako je unlock za iPhone 4 odgođen po ko zna koji put. Naša nadanja bila su uzalud, svi koji imaju baseband verzije 2.10.04, 3.10.01 a sada i 4.10.01 na svom iPhone-u 4 ne mogu se nadati unlock-u još neko vrijeme. Neki od vas koji na Twitter-u prate MuscleNerd-a, čovjeka koji je u Dev-Team-u zadužen za rad na unlock-u, ovaj su tweet već vidjeli sinoć, za sve koji nisu evo najnovijeg razočarenja:Kasnije tokom večeri MuscleNerd je rekao kako je sav dosadašnji rad na unlock-u pao u vodu jer se tek jučer pokazalo da je exploit na kojem su radili ipak bio vezan za odgovarajuću SIM karticu operatera. To je, sasvim sigurno, najgora moguća vijest koju smo mogli dobiti jer to znači da Dev-Team ponovo treba početi od nule i dati se na traženje novog exploit-a. Koliko će to potrajati, niko ne zna.

Čini se da je Apple dobio još jednu bitku u ratu protiv hakera a iPhone 4 sa baseband-om 01.59 postaje svojevrsni sveti gral cijele jailbreak zajednice. Još jednom vas upozoravamo da svoje prste držite dalje od update-a na iOS 4.3, posebno ako vam je unlock neophodan. Onim rijetkim sretnicima koji su uspjeli sačuvati 01.59 baseband preporučujemo da update na iOS 4.3 naprave tek onda kada PwnageTool ili SnOwbreeze dobiju nove verzije koje će podržavati novi firmware jer to će biti vjerovatno jedini način da sačuvate svoj baseband.

Omizio.com će i dalje pratiti razvoj cijele situacije a pratiti nas možete i na našim Twitter i Facebook stranicama, zanimljiv video sadržaj očekuje vas i na našem YouTube kanalu.

 • Kolle

  kao i obicno, odo ja prodati svoj, nmg vise cekati

 • dragoslav

  I ja cu svoj da prodam i to iz mesta

 • Usb 121

  ccc, sve mi mirise da imaju kakvu naknadu iz appla

 • sad mi se nudi prilika za 4-ku drama jeftino da je uzmem,al je na 2.10.04 bb-u.
  da bar ikakve naznake ima kad će izaći unlock uzeo bi ga odmah..

  • Kvaju ja nista nebi dok nesto ne izadje za sigurno. Kao su poceli, stojaceti ip4 u ladici :(. Javim ti cim nesto izadje….