Monday, 16 May, 2022
Home >>> Apple >>> Upozorenje – Ne podižite ‘i’ uređaj na iOS 4.3 – Update dolazi 11.3.2011
warning

Upozorenje – Ne podižite ‘i’ uređaj na iOS 4.3 – Update dolazi 11.3.2011

Kao i prije svakog novog iOS upgradea, želim vas napomenuti da ne podižete iOS 4.3 bez potrebe i prije nego izađe novi jailbreak ili unlock.

Pored našeg standardnog upozorenja, BigBoss je upozorio sve jailbreakere da u novoj verziji iOS 4.3 Apple koristi nešto novo pod imenom ASLR (Address Space Layout Randomization). Ukratko, ova promjena će pokvariti postojeći “mobile substrate” koji je neophodan za rad mnogih jajilbreak aplikacija uključujući Winterboard, BiteSMS, Sbsettings, itd.

Također, sjetite se da ne ostavite iPhone priključen na iTunes te noći kad izađe nova verzija, budući da vam u nekim slučajevima iPhone može  izvršiti nadogradnju automatski. Ovdje možete naći upute kako isključiti automatske iTunes firmware update.

Mnogi će, kao i mnogo puta dosad, podići iOS na novu verziju i izgubiti mnoge jailbreak aplikacije, te što je najgore, ponovo zaključati telefon. Pripremite se prije nego bude kasno.

Naravno, još uvijek se sa sigurnošću ne može tvrditi kada izlaze novi jailbreak i unlock, ali prema glasinama raznih Dev Team-ova trebali bi izaći 3-15 dana nakon izlazska iOS 4.3. Dakle, veoma skoro.