Monday, 16 May, 2022
Home >>> Apple >>> WWDC 2011 – iPhone 5, iOS 5 i OS X Lion stižu 6. Lipnja… ili?
WWDC-2011

WWDC 2011 – iPhone 5, iOS 5 i OS X Lion stižu 6. Lipnja… ili?

Apple je jučer najavio svoju godišnju Worldwide Developers Conference koja će se održavati 6-10 lipnja ove godine u sunčanom San Francisku. Do sada smo svake godine vidjeli otkrivanje nekog novog Apple-ovog trika, tako da isto možemo očekivati i ove godine. Već se mjesecima govori kako će Apple na ovoj konferenciji izbaciti iPhone 5 i pokazati svoj novi iOS5, međutim, čitajući Apple-ovu službenu izjavu, izgleda da se novi iPhone 5 neće pokazati ovog lipnja.

“At this year’s conference we are going to unveil the future of iOS and Mac OS,” said Philip Schiller, Apple’s senior vice president of Worldwide Product Marketing. “If you are an iOS or Mac OS X software developer, this is the event that you do not want to miss.”

“Na ovogodišnjoj konferenciji pokazat ćemo vam budućnost iOSa i Mac OS” izjavio je Philip Schiller, Appleov podpredsjednik produkt marketinga. “Ako ste iOS ili Mac OS x software developer, onda je ovo konferencija koju ne želite propustiti”

Apple u ovoj službenoj izjavi nastavlja govoriti o iOS-u i Mac OS X-u ali nigdje ne spominje ništa vezano za novi iUređaj.

Ali i zašto bi? Apple kompanija genijalno započinje razne glasine, odnosto škrta je kad je u pitanju davanje dovoljno informacija, kako bi svjetske novine i web stranice počele igru pogađanja. Naravno, većina svjetskih media outleta su požurili da napišu kako iPhone 5 neće izaći ove godine. I naravno, kao i svaki put ponovo počinju nagađanja.

Neki kažu da iPhone 5 neće izaći u Lipnju zato što bijeli iPhone 4 treba da izađe za nekoliko dana (bez obzira što kasni 10 mjeseci).  Neki kažu da Apple pokušava da odgodi izlazak iPhone 5 zato što je tek izašao Varizon CDMA iPhone 4 i da nema svrhe da novi uređaj bude dostupan tako brzo (Kao da ostatak svijeta ne radi na GSM mreži).  Neki kažu da iPhone 5 ne izlazi zato što je Apple iznenada odlučio da doda 4G tehnologiju u iPhone 5. (Da, nakon godinu dana rada počet će otpočetka, nema šanse)

Pogađanja se nastavljaju. Svatko ima ujaka ili bratića koji radi u Appleu i šalje mu ove informacije :) koje su, naravno, sto posto točne. Yeah Right!

Srećom, ova konfencija dolazi za dva mjeseca pa nećemo morati čekati dugo da vidimo što nas čeka. Jedno je sigurno, što god da dolazi bit će odlično i opet će na neki način promijeniti mobilnu tehnologiju.

Što vi mislite? Hoće li Apple izbaciti iPhone 5 u Lipnju kao i prve 4 generacije iPhone ili će ipak promijeniti datum izaska? Hoće li se pokazati novi iOS 5 ili pak novi MobileMe servis?

  • Boy

    Ajmo ejpL…ugovor mi izlazi u 8mj :)

  • Darkoiphone4

    Moje misljenje je da iPhone 5 nece biti predsavljen tako brzo a pogotovo ne na WWDC 2011 jer je to konferencija za nove “stvari” u samom iOS a ne hardwer konferencija…Neke glasine su da ce iOS biti vise voice controle… Ma sve u svemu kad i kako bude bit ce…