Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Apple >>> Zbogom Samsung, Dobar dan TSMC, evo vam sve A7 narudžbe
A7-Chip

Zbogom Samsung, Dobar dan TSMC, evo vam sve A7 narudžbe

Ako pratite ovaj clusterF@K između Samsunga i Applea onda ste svjesni činjenice da Apple već od iPhonea 3GS traži novog proizvođača komponenti, što za CPU čipove, što za GPU i zaslone.

Prije mjesec dana smo vam javili da će uloga proizvodnje GPU čipova vjerovatno otići Intelu, a danas smo saznali da proizvodnja novog modernog 20nm A7 čipa za novi iPhone ide TSMC a ne Samsungu kao do sada.

Naime, u intervjuu sa Korea Times (Jednoj od većih Korejskih novina), jedan od direktora Samsunga (Ime nije navedeno) je izjavio novinama da Apple nije podjelio informaciju o arhitekturi i dizajnu novog A7 chipa sa Samsungom već je ta informacija otisla TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company). Ova informacija je potvrđena i od strane drugih većih Korejskih novina.

S obzirom da su ovi čipovi naveliko u proizvodnji, lako je zaključiti da Apple aktivno radi na napuštanju Samsunga te nastavljanju poslovnih planova sa nekim drugim.

samsung-worker

Također je naglašeno da je Apple prepolovio narudžbe Samsung zaslona te da Samsung već gleda u druge načine zarade radi manjka narudžbi od Applea. S obzirom da su ovi poslovni dogovori bili vrijedni milijarde dolara svake godine, pitanje je kakav će ovo efekt ostaviti na Samsung te na tisuće radnika koji bi mogli biti zahvaćeni ovim problemom.

S obzirom da me uvijek napadnete kad kažem bilo što loše o Samsungu ovaj put ću svoje detaljnije mišljenje zadržati za sebe, te ću samo dodati da ne mogu reći da sam imalo iznenađen da se ovo događa.

Što vi mislte? Ne zaboravimo da Samsung ipak pravi pouzdane unutarnje komponente. Da li će ova separacija od Samsunga učiniti iPhone manje kvalitetnim ili mislite da je ovo dobar potez od strane Applea i zašto?

Javite nam u komentarima.

 • Nele

  Ja mislim da je to super.

 • robee

  Apple tvrdoglav kao i uvijek, zatvoren i previse svojeglav…..moglo bi im se to jako obiti o glavu…

 • dean

  Meni je nekako rizicno. Nije samsng za baciti.

 • Adi

  Pa sta? Kvalitetniji ili ne uvijek ima laptop.

 • BoroZvijer

  Mislim da nisu trebali tako olako napustit samsung pogotovo vec za a7 chip ako znamo da se on treba naci na trzistu za manje od 5mjeseci… Ja se nadam da im se to nece odbiti o glavu… Ali onda sa druge strane to je apple, znaju oni sta rade.

 • Glen

  Ajde molim vas nemojte pricat Piz*****e , pa sta mislite da poduzece od 500 miliardi zarade godisnje ako otpusti samsunga da ce otic kod Trpimira u Darovar pravit komponente, pa normalno da ce bit ista stvar.