Saturday, 31 January, 2015
Naslovna >>> Blog

Blog

Anchor tweak omogućava da ostavite prazan prostor između Home Screen ikona

anchor

Ako se jailbreakanjem bavite neko vrijeme sigurno ste čuli za Gridlock tweak koji je omogućavao da Home Screen ikone rasporedite sa praznim prostorom među njima. Gridlock, na žalost, nije ažuriran za iOS 8 ali zato je tu novi tweak Anchor koji obavlja istu zadaću. Sam naziv tweaka – Anchor (sidro), potiče od činjenice da su ikone aplikacija “usidrene” po x i y osama na Home Screenu pa se tako neće (kao inače) priljubljivati jedna uz drugu kao da su namagnetisane, nego će između njih ostajati ... Opširnije »

Kako eksportovati iCloud kontakte?

iCloud-Contacts

Pretpostavljam da većina iPhone ili iPad korisnika kontakte iz imenika, pored na svom iUređaju, redovno sinkronizira i sa iCloud servisom radi lakšeg vraćanja istih nakon nadogradnje sistema i slično. Nekada imamo potrebu da zamjenimo iCloud račun, svoje kontakte podijelimo sa prijateljima ili porodicom, ili jednostavno migriramo na uređaj sa drugim operativnim sustavom. U tom slučaju dobro je znati da možemo svoje kontakte “izvaditi” iz iClouda i koristiti ih bilo gdje. Kako? Na računalu se zaputite na icloud.com stranicu i logujte se sa svojim mailom i ... Opširnije »

Apple Watch se počinje prodavati u travnju

apple-watch

Ovaj poslovni kvartal bio je pun pogodak za Apple. Brojke su uistinu impresivne, 74,5 milijuna prodanih iPhonea (51 milijun u istom kvartalu prošle godine) i neto zarada od 18 milijardi dolara. Osim što je ulagačima i drugim zainteresovan ponuđen ovaj klasični tour de force velikim brojkama, Tim Cook je i najavio prilično veliku vijest – Apple Watch na tržište dolazi u travnju. Appleov prvi pametni sat prošle godine je dijelio pozornicu sa iPhone 6 i 6 Plus modelima. Špekuliralo se da bi mogao na zglobove ... Opširnije »

Izbačen iOS 8.1.3

ios-8.1.3

Apple je danas izbacio iOS 8.1.3 koji donosi niz poboljšanja kao i pregršt sigurnosnih zakrpa vezanih za jailbreak alate. Nova inačica uništava Taig jailbreak tako da ako vam je stalo do jailbreaka ne ažurirajte uređaj. Nova inačica je moguča korinicima iPhone 4s i novijim, iPada 2 i novijim te petoj generaciji iPod Toucha. Evo što je i novo: Opširnije »

Kako dodati još više glazbe na iPhone ili iPad?

Music-main

Ako ste ljubitelj glazbe te na svom iPhoneu ili iPadu volite držati velike količine pjesama onda sasvim sigurno često ostajete bez skladišnog prostora. Danas ćemo vam pokazati jedan trik pomoću kojeg ćete drastično smanjiti iznos memorije koju zauzima glazba na vašim iUređajima. Svaki audio file ima svoju bit rate vrijednost. Nešto kvalitetnije pjesme imaju bit rate od 256 kbps ili 320 kbps, a to se (vrlo vjerovatno) odnosi na većinu njih koje držite na iUređajima. Osim ako glazbu shvatate krajnje ozbiljno te ste imali prilike ... Opširnije »

Kako snimiti iPhone zaslon (screencasting) na OS X Yosemite

quicktime-record-iphone-portrait

Screencasting je termin koji kod nas označava snimanje aktivnosti na zaslonu računala. Riječ je o jako popularnoj mogućnosti koja može koristiti za izradu raznih tutoriala, ali i kako bi jednostavno pokazali frendu ili frendici kako nešto postići u momentima kada je to nemoguće uraditi uživo. Novi OS X Yosemite i iOS 8 imaju mogućnost snimanja aktivnosti na iPhone zaslonu, i to mnogo jednostavnije nego što ste mislili. Da bi radili screencasting iPhone zaslona potrebno je da ga pomoću Lightning kabla spojite sa svojim Macom (pri ... Opširnije »

BannerBuddy tweak prilagođava notifikacije Reachability načinu rada

bannerbuddy

Ako ste koristili Reachability funkciju na iPhone 6 i 6 Plus uređajima mogli ste primjetiti da se većina elemenata sučelja spušta prema dole kako bi ih lakše dodirnuli, ali notifikacijski baneri ne mrdaju sa svoje pozicije. Tu nepravdu ispravlja novi BannerBuddy tweak sa Cydia-e. Po instalaciji tweaka u Settings odjeljku naći ćete samo dva prekidača koji vam omogućavaju da palite/gasite tweak, i opciju koja banere zadrži na mjestu. Developer je ipak bio dovoljno uviđavan da ovdje ugradi i opciju testnog banera kako bi mogli vidjeti ... Opširnije »

NCIfNeeded tweak suptilno poboljšava centar za notifikacije

ncifneeded-feat

Da na Cydia-i ne postoje samo rješenja za krupnije iOS probleme nego i za sitne detalje još jednom dokazuje tweak koji danas predstavljamo – NCIfNeeded, a kao što ste iz kratice NC (Notification Center) u nazivu predpostavili, tweak operiše u centru za notifikacije. Tweak radi na taj način da ako imate aktivnih notifikacija, po pokretanju centra za notifikacije on će vas odmah odvesti na Notifications tab u istom. Ako nemate notifikacija odvest će vas u Today tab. Naravno, tabove možete regularno mijenjati “ručno” kao i ... Opširnije »

UninstallNever tweak spriječava neželjeno deinstaliranje aplikacija

uninstallnever-feat

Bilo da vam se dešava da greškom sami deinstalirate aplikacije sa svog uređaja ili se bojite da bi to mogao učiniti neko drugi kad im u povjerenju date svoj iPhone, tweak koji danas predstavljamo bi mogao biti pravo rješenje za vas. UninstallNever je tek sletio na Cydia-u i spriječava neželjeno deinstaliranje aplikacija. Po instalaciji tweaka dovoljno je da zadržite prst na nekoj ikoni kako bi Home Screen ušao u tkz. wiggle mode gdje možete pomijerati i brisati aplikacije, samo što ćete sada primjetiti da je ... Opširnije »

CacheCleaner tweak – Novo rješenje za čišćenje cache fileova

cachecleaner-feat

Facebook, Instagram i brojne druge aplikacije konstantno preuzimaju određenu količinu podataka na vaš iUređaj s ciljem bržeg učitavanja. Vremenom ti podaci mogu zauzeti značajnu količnu vaše skladišne memorije te je njihovo uklanjanje jedan od imperativa. Novo rješenje koje obavlja ovu zadaću je CacheCleaner tweak sa Cydia-e, a njegov autor je nitko drugi do Ryan Petrich. Zašto sam na početku spomenuo aplikacije dvaju društvenih mreža? Aplikacije ovog tipa u cache preuzimaju najčešće slike, a naravno, što je veći kvalitet slika to će one zauzimati i više ... Opširnije »