Tuesday, 25 November, 2014
Naslovna >>> Blog

Blog

Kako uključiti snimanje 60 FPS videa na iPhone 6 modelima?

iOS-8-Camera-60FPS-video-capture-001

Iako nije riječ o naročito ignoriranoj opciji, mnogi vlasnici iPhone 6 i 6 Plus uređaja zaboravljaju da je njihov novi mezimac spreman snimati video uratke u 60 FPS (frames per second). Stariji uređaji sposobni su snimati 30 FPS video, što i dalje nije zanemarivo, ali u situacijama kada snimate objekte koji se brzo kreću, 60 FPS će vam obezbijediti puno fluidniji snimak. Bitno je naglasiti kako sada i YouTube prihvaća upload 60 FPS videa, a ako još ne znate kako upaliti tu opciju na svom ... Opširnije »

ConvoPics tweak donosi sličica kontakata u Messages aplikaciju i za starije uređaje

ConvoPics-Featured-1024x768

Apple poznat po tome da pojedine nove značajke čuva samo za najnovije uređaje. Jedna od sitnica koja predstavlja iPhone 6 Plus ekskluzivu su i sličice kontakata na pojedinim razgovorima u Messages aplikaciji. Appleovci su pokušali reći da nam treba 5,5″ phablet za tu opciju, a dokazati im možete suprotno sa novim ConvoPics tweakom. ConvoPics je dostupan samo za uređaje sa iOS 8 (jailbreakane, naravno) jer su i pomenute sličice kontakata dostupne tek u iOS 8. Po instalaciji tweaka u Settings aplikaciji nećete naći nikakve mogućnosti ... Opširnije »

SendDelay tweak omogućava obustavu slanja poruke

senddelay-feat

Dešava se i najboljima, onaj trenutak kada na svom iPhone-u tapnete opciju “Send” za slanje poruke da bi u idućem djeliću sekunde shvatili da ste odabrali pogrešan kontakt ili napravili neku grešku u tekstu. Ako vam se ovo dešava relativno često spas možete potražiti u novom SendDelay tweaku sa Cydia-e. Kao što ste mogli zaključiti iz naziva, ovaj tweak omogućava odgodu slanja poruke nakon što tapnete “Send” u Messages aplikaciji. Tada će se na kratko vrijeme pojaviti crveni gumbić “Stop” kojeg možete tapnuti kako bi ... Opširnije »

Kako uključiti automatsko brisanje poruka u iOS 8?

messages_app_iphone_6_hero

Mnogi početnici u iOS svijetu nisu svjesni koliko prostora na njihovom uređaju mogu zauzeti same poruke. Bilo da se šalju obične poruke, iMessage, te multimedijalni sadržaji kao fotke, video, glasovne poruke, nakon par mjeseci korištenja taj sadržaj može zauzeti gigabajte slobodnog prostora. Srećom, iOS 8 ima novu opciju koja automatski briše poruke nakon isteka nekog zadanog vremena. Evo kako je uključiti: Pokrenite Settings aplikaciju na vašem iPhoneu. Tapnite na Messages odjeljak. Tapnite na Keep Messages opciju u Message History odjeljku. Zavisno što želite tapnite na ... Opširnije »

Kako odjaviti iMessage uslugu?

deregister-1024x493

Kada svoj iPhone želite zamijeniti telefonom nekog drugog prozivođača logičan zaključak je da ne možete i ne želite koristiti Apple servise kao što je iMessage. Deregistracija sa iMessage servisa pokazala se peglativnom u prošlosti te je Apple ponukan lošim iskustvima sadašnjih i bivših korisnika svojih uređaja bio primoran taj proces olakšati. Na nedavno dostupnoj stranici ponuđena su dva načina kako se “izbaviti” od iMessage usluge, jedan za slučaj da još imate iPhone a drugi ako nemate. Za početnike, ali i one iskusne a zaboravne, ovdje ... Opširnije »

Ovo su novi i ažurirani tweakovi za iOS 8

Cydia-Home-iPhone-6-1024x629

Apple je kasno sinoć izbacio iOS 8.1.1 koji efektivno poništava iOS 8 jailbreak. Ne sumnjam kako će se velik broj naših čitatelja držati podalje od nove inačice kako bi zadržali jailbreak, pogotovo sad kada su počeli dolaziti kvalitetni iOS 8 tweakovi, a stari, provjereni se ažuriraju za rad na iOS 8. Radi boljeg pregleda ovdje ćemo prikazati listu koja nam daje uvid u najvažnije nove i ažurirane tweakove za iOS 8. Pa, počnimo: Tweakovi ažurirani za iOS8 Aria – poboljšanja za Music aplikaciju (1,99$) Apex ... Opširnije »

Izbačen iOS 8.1.1

ios-8.1.1

Apple je upravo izbacio iOS 8.1.1 koji uglavnom popravlja probleme s iPhoneom 4s i iPadom 2 i poništava Pangu jailbreak. Oni koji imaju ove uređaje znaju da je iOS 8 znatno usporio sada vać četiri godine stare uređaje. Ova inačica radi na optimizaciji iOSa 8 upravo za ta dva uređaja te zatvara sigurnosne propuste korištene u Pangu Jailbreaku. Ako vam nije potreban jailbreak slobodno ažurirajte uređaje kako bi unaprijedili preformansu na iPhoneu 4s ili iPadu 2. Ako imate bilo koji drugi uređaj nemate potrebe praviti ... Opširnije »

NativeZoom tweak donosi tu iPhone 6 opciju i na starije uređaje

nativezoom-feat

Native zoom, opcija dostupna za iPhone 6 i 6 Plus dozvoljava korisnicima tih uređaja da sučelje prilagode tako da prikazuje više sadržaja. Svi oni koji su tu opciju željeli i na starijim uređajima kao što su iPhone 5s, 5c, 5 ili 4s, sada je mogu zgrabiti putem novog NativeZoom tweaka na Cydia-i. Po instalaciji ćete moći Native Zoom opciji pristupiti iz Brigtness & Wallpaper odjeljka u Settings aplikaciji, baš kao na iPhone modelima 6 i 6 Plus. Ponuđene opcije su “zoomed” (zumirano – kako inače ... Opširnije »

Badgomizer Cydia tweak – Promijenite izgled notifikacijskih znački

badgomizerbanner

Notifikacijske značke na ikonama poznajemo još od najranijih dana iOS-a. Kao i sam iOS, ni one se nisu značajno mijenjale pa i dan danas vjerno obavljaju svoju zadaću obavještavajući korisnike o propuštenim pozivima, porukama i sličnom. Unatoč tome promjene su nekad dobro došle, pa ako imate jailbreakan iUređaj na iOS 8, možete se poigrati sa Badgomizer tweakom. Badgomizer tweak vam daje mogućnost da mijenjate izgled i poziciju prikaza notifikacijski znački, gumbića za brisanje/deinstaliranje, ali i točkica-indikatora novoinstaliranih aplikacija. Sve opcije se, naravno, prilagođavaju iz odvojenog ... Opširnije »

Asos Cydia tweak – Zaštitite aplikacije lozinkom

asos-feat

Privatnost podataka koje čuvamo na našim mobilnim uređajima je uvijek osjetljivo i ozbiljno pitanje. Njihovu zaštitu neki shvataju ozbiljno, dok drugima do tih pitanja jednostavno nije stalo. Rijetko ko se nije našao u situaciji da svoj iPhone ili iPad posudi na sekundu prijatelju iz ovog ili onog razloga. Ako ne želite razmišljati da li će te osobe “kopati” po vašim aplikacijama, rješenje je novi tweak Asos. Riječ o jednom od onih dobro promišljenih tweakova sa odličnim mogućnostima prilagodbe, a njegova osnovna ideja je zaštita individualnih ... Opširnije »