Saturday, 28 February, 2015
Naslovna >>> Blog

Blog

Apple najavio event za 9. ožujak

spring-forward

Blogosfera je mjesecima “šuškala” o tome da će Apple održati event početkom ožujka ove godine. Sve glasine su potvrđene jučer kada je tvrtka iz Cupertino-a odaslala pozivnice za event pod nazivom “Spring forward” koji će se održati 9. ožujka u Yerba Buena centru za umjetnosti, smještenom u San Francisco-u. Po običaju, Apple se nije službeno oglasio o povodu ovog eventa ali sigurna opklada je da će tu biti predočeno više detalja o Apple Watch pametnom satu, a postoji i mogućnost da ćemo vidjeti novi 12″ ... Opširnije »

Axial tweak stavlja omiljene aplikacije u Control Center

axial-feat

Čini se kako su u zadnje vrijeme u Cydia-i iznimno popularni tweakovi koji olakšavaju pristup omiljenim ili često korištenim aplikacijama. Nakon što smo vam prošlog tjedna predstavili Popular, danas vam donosimo Axial tweak koji aplikacije ubacuje u Control Center iOS-a 8. Ovakvi tweakovi definitivno imaju smisla onim korisnicima koji na svojim iUređajima imaju mnogo instaliranih aplikacija te je potraga za odgovarajućom ikonom nekad zamorna. Axial u gornji, “šuplji” dio zaslona koji ostaje nakon pokretanja Control Center, umeće sučelje sa kraticama za pokretanje aplikacija. Developer Jacob ... Opširnije »

iOS 8.3 Beta 2 radi brže na starijim iUređajima

iOS-83-b2-vs-iOS-813-main

Registrovani Apple developeri jučer su u ruke dobili drugu beta inačicu iOS 8.3 firmware-a na testiranje. Dok se i dalje ne govori previše o novim značajkama uvijek se postavlja ono vječno pitanje da li će uređaji na novom firmware-u raditi brže no na starom. Ovo je naročito osjetljivo pitanje za vlasnike starijih uređaja koji podržavaju iOS 8 kao što je iPhone 4s. Kako bi na isto pokušao dobiti odgovor, YouTube korisnik kabriolett je napravio uporedni test sa 2 iPhone-a 4S – jedan pokretan sa iOS ... Opširnije »

StickerMe tweak dodaje Facebook Messenger stickere u Apple Poruke aplikaciju

stickerme

Stickeri iz iOS Facebook Messenger aplikacije postali su ustaljena pojava na ovoj društvenoj mreži. Ukoliko ste i vi ljubitelj Facebook-ove zbirke stickera, novi StickerMe tweak bi vam mogao biti zanimljiv iz razloga što dozvoljava da Messenger stickere koristite i u iOS aplikaciji Poruke, kako za SMS, tako i za iMessage. Osnovni preduslov za korištenje ovog tweaka je da na svom iUređaju imate instaliran i Facebook Messenger. Razlog tome je što developer nije želio povrijediti autorska prava kopirajući kompletnu kolekciju Facebook stickera za svoj tweak, nego ... Opširnije »

Skrollerz tweak – Brže dođite do početka ili kraja stranice

skrollerz-feat

Kada scroll-ate kroz neku web stranicu ili poduži dokument na svom iUređaju već znate da je dovoljno dodirnuti Status Bar kako bi se vratili na početak stranice ili dokumenta. Riječ je o starom triku koji zna gotovo svaki korisnik iOS-a. Sigurno vam je palo na pamet kako je konstatno mahanje prstom po zaslonu da bi došli na kraj neke stranice jednako zamorno. Srećom, na Cydia-i sada postoji tweak koji nudi rješenje i za taj problem – Skrollerz. Ukoliko često čitate ovakve sadržaje na svom iUređaju, ... Opširnije »

Popular tweak donosi najčešće korištene aplikacije u iOS 8 App Switcher

popular-feat

Jailbreak tweakovi koji poboljšavaju rad App Switchera na Cydia-i se mogu naći još od njegovog uvođenja sa iOS 4. Od svih inovativnih ideja koje se tu moglo pronaći u Apple-u su se u iOS 8 App Switcher odlučili ubaciti kratice često korištenih kontakata. Vjerujem da, poput mnogih, i vi imate po koju opasku na tu temu te vam iz tog razloga danas predstavljamo tweak pod nazivom Popular koji te kratice kontakata mijenja aplikacijama. Logično je da u App Switcher koji i inače pokazuje pokrenute aplikacije ... Opširnije »

WidgetCenter tweak je nova platforma za widgete koja koristi Reachability sučelje

widgetcenter-feat

Kako bi se iPhone 6 i 6 Plus i dalje mogli, po potrebi, ugodno koristiti jednom rukom Apple je ove uređaje opskbio Reachability opcijom koja cijelo sučelje pomjera ka dole. U momentima kada je opcija upaljena na zaslonu imate priličnu prazninu koja ne služi ničemu. iOS developer Mitch Treece odlučio je napraviti tweak koji će pomenutu “šupljinu” popuniti widgetima. Njegov tweak WidgetCenter je već dostupan na Cydia-i te se isporučuje sa četiri widgeta (WCControls, WCSwitcher, WCMusic, i WCTime) koje je moguće ubaciti u Reachability sučelje. ... Opširnije »

Touch ID dolazi na MacBook Air?

macbook-pro-touch-id

Već odavno nije tajna kako nam Apple priprema potpuno novi 12″ MacBook Air. Mjesecima slušamo glasine kako će taj uređaj imati smanjen broj priključnih portova, Retina zaslon i što sve ne. Na tu listu se sada priključuje i glasina da će mali prenosnik dobiti i Touch ID tehnologiju! Članak je jučer objavljen na Tajvanskom blogu Apple.club.tw, a pred debija na MacBooku, šuška se o tome kako će Touch ID doći i na Apple periferijalne uređaje kao što su Magic Mouse i Magic Trackpad. Iza svega, ... Opširnije »

BerryC8 tweak – Bolji način za dodavanje aplikacijskih kratica na Lock Screen

berryc8-feat

Prošlog tjedna predstavili smo vam GrabberApp8 tweak koji vam daje mogućnost postavljanja dvije aplikacijske kratice na Lock Screen. Još jedna friška pridošlica na Cydia-u je BerryC8 tweak koji “napada” istu zadaću samo što to radi nešto drugačijim pristupom. Pomoću ovog tweaka na Lock Screen možete dodati do osam kratica za pokretanje aplikacija. Na zaslonu su trenutačno vidljive samo četiri ikone dok se do ostalih, po potrebi, dolazi svajpom po zaslonu. Da bi pokrenuli neku od aplikacija kojima ste ovdje zadali kraticu potrebno je dodirnuti željenu ... Opširnije »

PhotoRes tweak – Odredite rezoluciju i omjer fotkama u Kamera aplikaciji

photores-feat

Svi znamo da je Appleova kontrola nad iOS-om dalekosežna te da prispijeva u sve kutke ovog operativnog sustava, pa tako utiče i na aplikaciju kamere. Svaka fotka koju škljocnete svojim iPhoneom ima istu rezoluciju i omjer a ako ste ikada poželjeli promijeniti ove parametre zanimat će vas da to sada možete učiniti putem PhotoRes tweaka sa Cydia-e. Po instalaciji tweaka potrebno se zaputiti u njegov odjeljak u Settings aplikaciji odakle se mogu podešavati rezolucija i omjer, te tweak po želji ugasiti. Za rezoluciju možete po ... Opširnije »