Sunday, 21 September, 2014
Naslovna >>> Blog

Blog

iPhone 6 Video Recenzija – Da li se isplati kupiti iPhone 6?

Screen Shot 2014-09-21 at 12.38.50 AM

Nakon 24 sata igranja s novim iPhoneom 6 donosimo vam naše prve dojmove i odgovaramo na pitanje da li je vrijedno kupiti iPhone 6? Pogledajte devetominutnu recenziju i javite nam vaše mišljenje u komentima. A ovdje možete pogledati i unboxing video. Opširnije »

Da li baterija traje duže na iOS 8 ili na iOS 7?

Battery-life-comparison-main

Trajanje baterije na jednom punjenju jedna je od najvažnijih značajki današnjih pametnih telefona. I dok je sama tehnologija koja stoji iza tih baterija manje-više nepromijenjena u zadnjih destak godina, te se bolji rezultati postižu povećanjem kapaciteta, uvijek treba imati na umu da i optimizacija operativnog sustava uređaja igra značajnu ulogu u potrošnji. S tim na umu, ekipa sa bloga Ars Technica se zapitala da li baterija traje duže ako iUređaj vrti iOS 8 ili prošlogodišnji iOS 7. Nakon što su uporedili rezultate dobijene testiranjem kompatibilnih ... Opširnije »

iPhone 6 – Omizio unboxing i recenzija video

Screen Shot 2014-09-19 at 9.01.17 AM

Evo i mi smo se dočepali novog iPhonea 6 te smo kao i svake godine odlučili da ga otvorimo s vama. Pogledajte ovaj kratki četvero minutni video i preplatite nam se na YouTube kanal gdje ćemo u sljedećih par dana izbaciti još nekoliko videa s više detalja o raznim funkcijama i našim dojmovima. Update: A sada možete pogledati i detaljniju recenziju u video formatu na našem YouTube kanalu. Opširnije »

iFixit rastavio iPhone 6 Plus

iphone-6-plus-ifixit

Po ustaljenom običaju novi iPhone modeli iz dućana izlaze prvo u Australiji. Među prvim kupcima uvijek se nađe i ekipa sa bloga iFixit koja svoju zadaću otkrivanja tajni iPhone hardwarea shvata vrlo ozbiljno. iPhone 6 Plus predstavlja Appleov iskorak u kategoriju phablet uređaja te je zanimljivo vidjeti što krije ispod kože. Nakon otvaranja uređaja na iFixit su shvatili da, osim ogromne baterije, mnogo stvari se nije promijenilo u pogledu razmještaja dijelova u odnosu na prologodišnji iPhone 5s.   Sa 2915 mAh, iPhone 6 Plus ima ... Opširnije »

PanguTeam već radi na jailbreaku za iOS 8

iOS 8

Siguran sam kako vas informacija o sinoćnjem debiju iOSa 8 nije zaobišla. Za razliku od prethodnih godina, ovaj put se prilično smanjio broj korisnika koji su se žalili na pretrpanost Apple servera, što je jako pohvalno. Ipak, mnogi od nas izabrali su pričekati još sa nadogradnjom na iOS 8 iz prostog razloga što se ne želi izgubiti jailbreak. Za sve one iz tog tabora stigao je i tračak nade – PanguTeam je počeo sa radom na iOS 8 jailbreaku. Prije no što se ponadate moramo ... Opširnije »

iOS 8 izlazi danas – U koje vrijeme će biti dostupan u Evropi?

iPhone_6-iOS_8

Nakon nekoliko mjeseci čekanja i pripreme, iOS 8 danas počinje sa isporukom na kompatibilne iPhone, iPad i iPod touch modele. Izlazak nove iOS generacije na svijetlo svake godine je velik događaj te veći broj vlasinka jabučastih proizvoda žele novi operativni sustav instalirati prvog dana. Ovo je odlično vrijeme da još jednom napravite back up svojih iUređaja te da još jednom razmislite želite li zadržati jailbreak ili ne. Dobro, dobro razmislite jer u ovom trenutku niko sa sigurnošću ne može reći kada će iOS 8 jailbreak ... Opširnije »

AppBuyer – Čuvajte se novog malwarea koji napada jailbreakane uređaje

iphone-malware

I dok je zbog svoje zatvorene prirode Appleov iOS iznimno siguran za obične korisnike, oni napredniji koji od svog uređaja žele izvući više putem jailbreaka moraju se više i paziti. Ovog vikenda otkriven je novi malware koji napada jailbreakane iUređaje – AppBuyer, a njegova jedina svrha je krađa Apple ID podataka od korisnika. U ovom trenutku nije točno poznato kako se AppBuyer instalira na uređaje, ali je u uskoj korelaciji sa sadržajima na piratskim Cydia repozitorijima i zaraženim PC alatima za jailbreakanje. Pogođeni korisnici žale ... Opširnije »

Preuzmite iOS 8 pozadine za vaš iPhone već danas

wallpaper-main

Iako iOS 8 ne izlazi još par dana do 17og, Gold Master inačica je već u rukama developera a s njom i novi iOS wallpaperi od kojih ste neke imali priliku vidjeti na iPhone 6 keynoti. Ako i već niste našli na netu i ako vam se neda čekati još dva dana dok izađe iOS 8 sve pozadine možete skinuti ispod. Pozadine možete preuzeti izravno s iPhonea tako što kliknite na onu koja vam se dopada te je spremite u slike a onda iz slika ... Opširnije »

Ovako izgleda Boing 747 pun iPhonea 6

747 main

Ako ste jedan od 4 milijuna sretnika koji su u kasnim noćnim satima prošli petak uspjeli naručiti iPhone 6 onda bi vam ovo moglo biti interesantno. Na Mac Rumors forumima su se pojavile slike ogromnih teretnih 747 aviona punih iPhonea 6. Ovaj je sletio u Anchorage, Aljasku direktno iz Kine te u sebi sadrži oko 116 tona iPhonea. Prema izjavama pilota koji prenose ovu vrstu tereta bar 20 – 30 ovakvih aviona sleti u Ameriku iz Kine svaki dan. E sad razmislite kolika je ovo ... Opširnije »

iPhone 6 obara sve prodajne rekorde

iphone-6-main

Kao što vjerovatno već i znate Apple je u prošli petak počeo prodaju novih iPhona 6 i 6 Plus modela preko svog web dućana u Americi. Osim Apple.com, Američki operateri kao AT&T, Varizon, T-Mobile i Sprint su također prodavali iPhone putem svojih stranica. AT&T je sljedeći dan izjavio da su iPhone 6 i 6 Plus, rasprodani u duplo više promjeraka od iPhonea 5s i 5C prošle godine, te da se dostavke putem online naručivanja sada očekuju tek u Lisopadu. Apple je jutros u presici  na svojoj ... Opširnije »