Saturday, 25 October, 2014
Naslovna >>> Blog

Blog

Pangu iOS 8 jailbreak – Zašto bi trebali sačekati sa jailbreakanjem svog uređaja

Pangu

Prije dva dana Pangu jailbreak team je iznenadio sve svojom objavom jailbreak alata za iOS 8. Podsjetilo nas je to na vremena prije iOSa 4 kada na jailbreak nismo morali čekati po nekoliko mjeseci, ali nije prošao bez određene kontroverze. Navikli ste od nas dobiti blagovremene tutorijale po izlasku svakog jailbreak alata ali ovaj put smo se zbog brojnih problema odlučili sačekati. Ovo su neki od razloga: Cydia se ne instalira putem alata Pangu jailbreak alat za iOS 8. Saurik je tek jučer izbacio prilagođenu ... Opširnije »

iPad Air 2 – Testovi otkrivaju potentniji hardware no što se očekivalo!

Screen-Shot-2014-10-22-at-4.03.56-am

Kada su nam prošlog tjedna predstavili iPad Air 2, Appleovci su nam obećali mnogo bržu mašinu od svog prethodnika. Svi znamo da se kompanija iz Kalifornijskog Cuperitnoa ne suprostavlja protivnicima sirovim specifikacija ali prvi benchmark testovi pokazuju da je riječ o najpotentnijem iUređaju ikada! Geekbench testovi otkrivaju da Apple A8X čip koji se ugrađuje u iPad Air 2 dijeli 64-bitnu arhitekturu sa srodnim Apple A8 ali i prošlogodišnjim A7 čipom. Za razliku od dva pomenuta, A8X ima trojezgreni procesor clockan na 1,5GHz. Neobična triple core ... Opširnije »

Apple izbacio iOS 8.1

ios-8-1-logo-main

Kao što je i obećano na prezentaciji prošlog tjedna, Apple je jučer objavio iOS 8.1. Nadogradnja je izrazito važna za Apple jer sa njom kompatibilni uređaji (iPhone 6 i 6 Plus, iPad Air 2 i iPad mini 3) dobijaju opciju Apple Pay a tu je i pregršt drugih značajki koje nisu bile dostupne u prvoj iOS 8 inačici. O Apple Pay servisu smo dosta toga rekli. Sa radom prvo počinje na Appleovom matičnom tržištu, dakle teritorij SAD, te mnogi analitičari smatraju (a Apple se nada) ... Opširnije »

OS X Yosemite – Kako uključiti tamni režim rada (dark mode)?

yosemite-2

Friško ste ažurirali svoj Mac na novi OS X Yosemite? Među gomilom novih opcija vjerovatno ste ranije čuli i za, takozvani, tamni režim rada (Dark Mode). U ovom kratkom turorijalu pokazat ćemo vam kako ga upaliti. Kliknite na Apple logo u vašem Menu Baru i otvorite System Preferences. Kliknite na opciju General kako bi dobili neke osnovne postavke vašeg sustava. Ispod opcije “Appearance” označite kvačicom opciju “use dark menu bar and Dock” i Yosemite tamni režim rada će sada biti dostupan širom operativnog sustava. Kako ... Opširnije »

Što nam donosi novi iMac sa 27″ Retina 5K zaslonom?

imac-27-retina-5k

Glavna zvijezda Apple eventa prošlog četvrtka bio je novi iPad Air 2. Tek nešto manje pozornosti, i mnogo oduševljenja od fanova, izmamio je novi 27″ iMac sa Retina 5K zaslonom. Trideset godina nakon predstavljanja prvog Mac računala, iMac današnjice lansiran je sa impresivnim zaslonom rezolucije 5120×2880, što se prevodi na 14,7 milijuna piksela! To je čak 7x više piksela od standardne 1080p full HD rezolucije i 4x više piksela od starog 27″ iMac modela. Zahvaljujući visoko efikasnim LED modulima, novi zaslon je 30% štedljiviji u ... Opširnije »

iPad mini 3 – Sve što trebate znati

ipad-mini-3

Uz iPad Air 2 Apple je, uz dosta manje pompe, predstavio i iPad mini treće generacije. Mnogi su ostali razočarani što i manji model nije dobio novi A8X čip te 8MP iSight kameru, ali pogledajmo što je sve novo a što staro. Zadržan je zaslon od 7.9″ koji je i rezolucijom istovjetan prošlogodišnjem modelu. Stari znalac je i 5MP iSight kamera, kao i Apple A7 64 bitni čip. Jedini realan novitet je dodatak Touch ID biometrijskog senzora. Svi koji su gledali predstavljanje mogli su se ... Opširnije »

iPad Air 2 – Sve što trebate znati

ipadair2-1

Sada već tradicionalno, sredinom listopada, Apple nam stvara zazubice novim iPad i Mac modelima. Između ostalih noviteta sinoć smo dobili i iPad Air druge generacije. Što je sve novo? Touch ID Nakon godinu dana masovnog testiranja na iPhoneu 5s, te nakon što su je dobili iPhone 6 i iPhone 6 Plus, Touch ID tehnologija konačno dolazi i na iPad. Osim što ćete na iPadu Air 2 moći bez tegobe otključati zaslon tu su i druge pogodnosti koje ovaj senzor donosi: potvrda identiteta bez unošenja lozinke, ... Opširnije »

Od danas iPhone 6 predbilježbe preko Hrvatskog Telekoma

Screen Shot 2014-10-15 at 10.57.20 AM

Kao što smo već čuli prije par dana iPhone 6 modeli će se početi prodavati u Hrvatskoj i u regiji već 31. listopada. Hrvatski Telekom je jutros započeo predbilježbe za nove modele te potvrdio da predprodaja počinje u webshopu 20.10.14 kao što smo i čuli, te će se uređaj naći i u ostalim prodajnim mjestima 31.10.14. Još uvijek nama nikakvih informacija o cjenama, mada smo sigurni da će biti slične prijašnim modelima. Ako ste se već odlučili na iPhone 6 ili 6 Plus s Hrvatskim Telekomom ... Opširnije »

Message Scheduler for Whatsapp – Šalje Whatsapp poruke u prethodno određeno vrijeme

messageschedulerforwhatsapp

Whatsapp je jedan od najpopularnijih IM klijenata u svijetu koji koriste milijuni ljudi na različitim platformama pametnih telefona. Pored svih pozitivnih strana nedostataka se uvijek možemo sjetiti a današnji Cydia tweak ispravlja jedan od njih – nemogućnost slanja prethodno pripremljene poruke u određeno vrijeme. Message Scheduler for Whatsapp dakle obavlja upravo onakvu funkciju kakva se da naslutiti iz tog naziva. Nakon instalacije potrebno je samo da otvorite Whatsapp, odaberete konverzaciju, napišete poruku te tapnete na ikonu strelice. Tu ćete primjetiti novu opciju “Schedule a message.”Odabirom ... Opširnije »

iPad Air 2 će imati A8X čip i 2GB RAM memorije?

A8X-Apple.club_.tw-001

Za dva dana Apple će nam predstaviti nasljednika iPad Air modela. Još prošli tjedan pojavile su se prilično mutne fotke koje su prikazivale Logic Board ovog uređaja a jučerašnja tura je mnogo jasnija te bolje otkriva detalje. Po svemu sudeći, iPad Air 2 će se isporučivati sa unaprijeđenjim Apple A8X čipom i 2GB radne memorije. Od udvostručene radne memorije će profitirati svi korisnici te će multitaskanje biti fluidnije kao i generalna brzina uređaja. Uvedemo li u jednačinu A8X koji će biti jači od A8 čipa ... Opširnije »